nieuws

Eerste certificaten LeiderschapsDNA uitgereikt

carrière & mensen

Eerste certificaten LeiderschapsDNA uitgereikt

De eerste groep deelnemers van de Leergang Leiderschap voor de Logistiek Manager van LeiderschapsDNA kregen op 29 mei hun certificaat. De logistiek managers zijn tijdens de intensieve zesdaagse cursus op zoek gegaan naar de ‘logistieke genen’ die bepalend zijn voor hun leiderschapsgedrag.

“Het gaat de komende jaren om Chain Control. Als we niet inzetten op nieuw leiderschap gaan we het als logistiek Nederland niet redden”, aldus Wim Bens van Dinalog  tijdens de uitreiking van de certificaten van de eerste leergang LeiderschapsDNA.

 

De meeste cursisten zijn erg positief over de leergang. Een van de deelnemers Edwin Flikkema van Reining Transport zegt hierover: “Het is een leergang met een wisselend aanbod van onderwerpen die achteraf toch allemaal verband met elkaar blijken te hebben. Ook de samenstelling van de groep was prima; niet te groot om anoniem mee te kunnen doen, maar wel groot genoeg om vanuit verschillende invalshoeken feedback te krijgen.”

 

Kritisch kijken naar persoon en gedrag

De leergang leert de deelnemer kritisch te kijken naar de eigen persoon en het gedrag als leidinggevende. Sandra Campstein van Flextronics over de leergang: “Je krijgt inzicht in je eigen drijfveren en handelen en hoe dit te veranderen. De toegevoegde waarde zit hem in de eigen ontwikkeling.”

 

Om ook onderling contact met elkaar te kunnen onderhouden na deelname aan de leergang wordt een Alumni opgericht. De volgende leergang start in september. Er zijn een paar aanpassingen in het lesprogramma. Iets meer supply chain komt er in waaraan Professor Jack van der Veen zijn bijdrage zal gaan leveren. De module over social media komt te vervallen.

 

Initiafnemers van de leergang, Pieter Keeris en Roland Slegers, hebben de afgelopen jaren een visie met betrekking tot leiderschap in de logistiek ontwikkeld. Zij ontdekten dat er een spanning zit tussen de doorgaans analytisch sterke en procesmatig georiënteerde logistiek manager en de omgeving van die manager met een diversiteit aan belanghebbenden zoals klanten, management team, leidinggevenden en medewerkers. Reden voor hen om een leergang te ontwikkelen waarmee de logistiek manager leert om te gaan met die spanningsvelden. Voor de uitvoering is een samenwerking gezocht met Advance training & coaching die ook een aantal programma onderdelen voor haar rekening neemt.

Reageer op dit artikel