artikel

In memoriam Wim Bosman: “Het enige wat aan komt waaien is stof”

carrière & mensen 8885

In memoriam Wim Bosman: “Het enige wat aan komt waaien is stof”

Hard werken stond hoog in het vaandel van Wim Bosman. Binnen 48 jaar maakte hij van een Achterhoeks bedrijf een Europese logistiek dienstverlener van betekenis. Wim Bosman was een echte ondernemer met een neus voor opportuniteiten. Daar waar anderen het risico te groot vonden werd hij enthousiast en ging hij juist aan de slag om er een succes van te maken .

Met de lagere school als opleiding en de mentaliteit van een straatvechter startte hij in 1963 zijn eigen transportbedrijf: zijn vader had immers meer kinderen dan vrachtauto’s en daarom nam hij het heft maar in eigen handen.

Het werd Wim Bosman al snel duidelijk dat hij alleen met transport te weinig toegevoegde waarde aan zijn klanten kon geven. Al snel werd het expeditiebedrijf opgezet. In de eerste twintig jaar van het bestaan van het bedrijf heeft Wim Bosman meerdere keren zwarte sneeuw gezien.

Door slimmigheden, een dosis geluk en het verzamelen van de juiste mensen in zijn team heeft hij het bedrijf hier doorheen geloodst. Snel daarna werden activiteiten zoals logistiek en lucht- en zeevracht aan de dienstenportfolio toegevoegd. Wim Bosman was daarmee klaar voor Europese groei.

Wim Bosman begreep al vroeg dat samenwerking in de logistieke wereld cruciaal is. Reeds in de jaren 70 bouwde hij een Europees agenten netwerk op om deze wijze Europa te kunnen beleveren.  Veel van deze relaties zijn tot op de dag van vandaag nog steeds zeer warm. Verder zag hij al vroeg de logistieke mogelijkheden met de groeiende productie in Azië. Ook in Azië werd een samenwerkingsverband opgezet.

Boegbeeld van het bedrijf en altijd vooraan in de strijd.  De stem verheffen, met de vuist op tafel slaan gecombineerd met de bekende Achterhoekse directheid: zo kennen wij onze “meneer Bosman”. Deze daadkracht werd zowel door de medewerkers als door onze klanten zeer gewaardeerd.

De verkoop van het bedrijf Wim Bosman aan Mainfreight gaf aan dat het belangrijk voor hem was dat het bedrijf in zijn geheel kon blijven voort bestaan. In 2011 kon hij de overdracht met trots en vol vertrouwen afronden.

Deze week hebben we alle vlaggen van alle branches binnen Mainfreight Europa halfstok gehesen uit respect voor deze markante man.
Wij wensen Ans, Deborah en Britt en alle familie, kennissen en vrienden veel sterkte met dit verlies.

De uitvaart vind plaats op zaterdag 18 november a.s om 11:00 in de St. Pancratius kerk te ’s-Heerenberg.

 

 

 

Reageer op dit artikel