artikel

Je wint met de Nationale Voorraadtest een baan.. en dan?

carrière & mensen

Je wint met de Nationale Voorraadtest een baan.. en dan?
De winnaars van vorig jaar op de finaledag. Van links naar rechts: Wesley van Kemenade, Eric van Dijk, Michel Winter, Denise Tolsma en Anne van der Weerd.

Anne van der Weerd, Wesley van Kemenade en Denise Tolsma behaalden vorig jaar een topscore en wonnen de Nationale Voorraadtest. De prijs was een baan bij Slimstock. Hoe gaat het nu met ze?

Op het moment dat Anne van der Weerd won was ze bezig met het schrijven van haar master thesis voor Hema. “Ik moest daar nog twee maandjes aan werken. Ook had ik in september nog een verplicht project op de universiteit in Wageningen en daarna nog een tweede stage. In overleg kon ik die bij Slimstock gaan doen. Dit betekende dat ik eerder aan de slag kon gaan bij dit bedrijf en alvast trainingen kon volgen tijdens mijn academische stage. Daarnaast heb ik een onderzoek gedaan om te kunnen afstuderen.”

Intentieverklaring

Wesley van Kemenade tekende na het winnen van de Nationale Voorraadtest een intentieverklaring dat hij na zijn studie aan het werk zou gaan bij Slimstock. “Voordat ik aan de slag kon, moest ik eerst mijn Master Supply Chain Management aan Tilburg Universiteit afronden. Dit hield in dat ik nog een aantal vakken moest volgen en een master thesis moest schrijven. In overeenstemming heb ik mijn thesis in een stagetraject voor Slimstock kunnen schrijven en alvast meer kennis over de organisatie en het vakgebied voorraadbeheer op kunnen doen. Na het succesvol afronden van mijn thesis, ben ik in februari gestart met het Toptalent Programma van Slimstock.”

Reizen

Denise Tolsma koos ervoor om eerst te gaan reizen alvorens aan het werk te gaan bij Slimstock. In 2015 ben ik afgestudeerd voor de masteropleiding Transportation and Supply Chain management aan de Vrij Universiteit van Amsterdam. “De Nationale Voorraadtest leek mij een ultieme kans om de kennis die ik tijdens mijn opleiding had opgedaan te testen.  Op de Nationale Voorraaddag heb ik tegen vijf andere kandidaten gestreden om een plekje in het Toptalent programma van Slimstock te krijgen.  Het was een spannende maar zeer leerzame dag. Aan het eind van de dag wist ik dus dat ik een plekje had weten te veroveren. Op de dag zelf moest ik mezelf presenteren. Ik heb toen besloten meteen open kaart te spelen, ik wilde namelijk heel graag wat van de wereld zien. Slimstock zag daar gelukkig geen problemen in, ik ben dus na de afronding van mijn thesis op reis gegaan. Momenteel ben ik net weg uit Australië en zit ik in Nieuw Zeeland. Ik ben erg blij dat ik alsnog de kans heb gekregen om te reizen. In juni als ik terug ben ga ik met extra veel energie bij Slimstock aan de slag.

Baan

Van der Weerd: Ik ben begonnen met de academische stage en ik doe nu onderzoek naar de verwachte derving van verse producten voor food retailers. Wat food retailers graag zien is een hoge service graad, maar een lage derving. Het doel van dit onderzoek is om een beeld te krijgen van de verwachte derving bij een ingesteld service level. Nog een klein maandje en dan ben ik klaar en als het goed is afgestudeerd. Vanaf april zal ik als Young Professional in het toptalenten programma aan de slag gaan.

Van Kemenade: “Afgelopen jaar is er veel voor mij veranderd. Waar ik eerst nog in het studentenleven zat en heel fanatiek aan het sportten was, heb ik vooral het studentenleven ingewisseld om een start aan mijn carrière te maken. Dit doe ik met alle plezier omdat ik tijdens de Nationale Voorraaddag en het schrijven van mijn thesis al in contact ben gekomen met Slimstock en de positieve sfeer die er hangt. Nu ik aan het werk ben merk ik dat er nog veel te leren valt en dat er genoeg uitdagingen zijn om mezelf verder te ontwikkelen.

Tolsma: “Ik hoop de kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan in de praktijk toe te kunnen passen.  Slimstock  heeft aangegeven dat ik de kans krijg om verschillende richtingen binnen het bedrijf te mogen proeven, daar kijk ik erg naar uit.  Het lijkt mij een geweldige uitdaging om Slim4 te implementeren bij de klant, trainingen te geven  en me bezig te houden met voorraad optimalisatie  en andere supply chain gerelateerde processen. Het is altijd een uitdaging zo efficiënt mogelijk te werken, voorraden minimaal te houden maar wel aan de gewenste service graad te voldoen. Dit kan natuurlijk complexe vraagstukken opleveren en lijkt mij een geweldige uitdaging deze vraagstukken samen met de klant op te lossen. Verder zie ik er erg naar uit om samen te werken met de andere young professionals van Slimstock die ik voor een groot gedeelte al heb leren kennen tijdens de Nationale Voorraaddag.”

Terugblik

“Het was erg leuk en leerzaam om mee te doen aan de Nationale Voorraaddag”, aldus Van der Weerd. “Er zelfs een baan mee winnen is helemaal gaaf. Daarnaast vind ik het echt top dat ik bij Slimstock kon afstuderen, een ideale kans om het bedrijf alvast te leren kennen én af te studeren. Ik zou graag voor Slimstock in het buitenland willen werken, ik heb al een half jaar buitenlandervaring omdat ik in München heb gestudeerd. Maar ik zou graag nog een jaar echt ver weg willen werken, lijkt me heel gaaf om die ervaring op te doen.

Ook voor Van Kemenader is er het afgelopen jaar veel veranderd. “Ik heb mijn studentenleven ingewisseld om een start van mijn carrière te maken. Dit doe ik met alle plezier omdat ik tijdens de Nationale Voorraaddag en het schrijven van mijn thesis al in contact ben gekomen met Slimstock en de positieve sfeer die er hangt. Nu ik aan het werk ben merk ik dat er nog veel te leren valt en dat er genoeg uitdagingen zijn om mezelf verder te ontwikkelen.”

Tips voor de deelnemers van dit jaar hebben Anne en Wesley wel: “Doe zeker mee met de test. Wees jezelf, leer en laat je inspireren door het vak voorraadmanagement.”

Nationale Voorraadtest 2016

De Nationale Voorraadtest is een initiatief van Slimstock en Logistiek.nl. “Voor ons is het absoluut cruciaal om talentvolle mensen aan te trekken”, zegt Eric van Dijk, CEO van Slimstock. “De Nationale Voorraadtest is één van de middelen die wij inzetten om dit talent naar ons toe te halen.” Dit jaar vindt de Nationale Voorraadtest wederom plaats. Deze week luidt het startschot.

Reageer op dit artikel