artikel

Nijhof Wassink kiest Route95

carrière & mensen

Nijhof Wassink kiest Route95
Nijhof route 95

Nijhof Wassink heeft een start gemaakt met de invulling de verplichte nascholing voor chauffeurs (code 95). De eerste op maat gesneden trainingsdag werd maar liefst door 105 medewerkers gevolgd. Hiermee heeft Nijhof Wassink naast het creëren van teambuilding onder haar chauffeurs ook een enorme besparing behaald. “Het trainen van zoveel chauffeurs op één dag scheelt ons enorm veel opleidingsdagen gedurende het jaar en legt minder druk op onze capaciteit en planning”, aldus Gert-Jan Hemme, Manager HR.

Nijhof Wassink heeft een start gemaakt met de invulling de verplichte nascholing voor chauffeurs (code 95). De eerste op maat gesneden trainingsdag werd maar liefst door 105 medewerkers gevolgd. Hiermee heeft Nijhof Wassink naast het creëren van teambuilding onder haar chauffeurs ook een enorme besparing behaald. “Het trainen van zoveel chauffeurs op één dag scheelt ons enorm veel opleidingsdagen gedurende het jaar en legt minder druk op onze capaciteit en planning”, aldus Gert-Jan Hemme, Manager HR.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Nijhof Wassink   Leverancier/dienstverlener: Nijhof-Wassink
Plaats: Rijssen  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: Route95 van Advance training & coaching  

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen de branche om aan de verplichte nascholing te voldoen. "Toch is het voor veel bedrijven nog een zoektocht naar de juiste en meest efficiënte toepassing van deze nieuwe wetgeving", aldus Hemme.

 

"Het concept Route95 van Advance training & coaching wordt helemaal ontwikkeld in samenspraak met de transportondernemer. Alle wensen worden er in verwerkt zodat de onderneming met een gerust hart de zorg qua organisatie, uitvoering, registratie, signalering en administratieve aangelegenheden kan overdragen.

Hemme verteld: Wij hebben bewust gekozen voor het concept Route95. Voorheen organiseerden wij naast opleidingen ook nog eens chauffeursbijeenkomsten, door deze methode kunnen wij die activiteiten samenvoegen."

  

"Voordeel is ook dat wij deze trainingsdag geheel zelf hebben samengesteld en in samenspraak met Advance uitgevoerd. Het bijzondere aan deze dag is dat er vele bedrijfsspecifieke zaken meegenomen kunnen worden en de chauffeurs 7 uur nascholing behalen. Hierdoor is het een win-win situatie voor de onderneming."

  

Deze opzet bespaart het bedrijf vele opleidingsdagen gedurende het jaar en de gehele periode van 5 jaar. Die besparing loopt qua al gauw in de tienduizenden euro’s, mede door het niet hoeven inzetten van vervangend personeel en/of materieel. Dat betekent tevens dat deze manier van opleiden veel minder druk en stress veroorzaakt op de planning.
"Voor de deelnemers is deze opzet overigens erg attractief en variërend. Daarbij zijn ze op deze manier ook nog eens in grote getale bijeen, dat werkt zeer bevorderend voor de onderlinge band."

  

Route95 wordt door SOOB gestimuleerd. Voor relaties van TVM verzekeringen zijn er speciale mogelijkheden.

Reageer op dit artikel