artikel

Hoogervorst: TFC inbedden in internationaal onderwijs

carrière & mensen

Hoogervorst: TFC inbedden in internationaal onderwijs
Stefan Hoogervorst

Na zes jaar te hebben lesgegeven aan de Hogeschool van Amsterdam gaat Stefan Hoogervorst de supply chain game The Fresh Connection wereldwijd als onderwijstool uitrollen. Hij komt in dienst bij Involvation Interactive, het onderdeel van Involvation dat zich specifiek met The Fresh Connection als trainings- en opleidingstool bezighoudt.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 17 juni 2011.

    
Vanwaar de omslag?

“Door mijn ervaring in het onderwijs weet ik waar scholen tegenaan lopen als ze de supply chain game The Fresh Connection (TFC) in het –onderwijsprogramma willen opnemen. Zaken als de studiebelasting, de begeleiding en het vaststellen van leerdoelen en bijbehorende colleges, zijn lastig om te beoordelen en meetbaar te maken. Op de Hogeschool van Amsterdam heb ik me beziggehouden met het inbedden van de game in het curriculum en daarna in samenwerking met collega’s van andere hogescholen ook op andere Nederlandse HBO-instellingen. Nu kan ik in het buitenland hetzelfde gaan doen, maar dan voor Involvation. In TFC zie ik een enorm potentieel. Ik blijf wel een link houden met het onderwijs maar ga wel iets totaal anders doen.”

     

Waarom een uitdaging buiten het onderwijs?

“Voordat ik docent werd, werkte ik in bij Philips. Ik heb toen drie jaar intensief met S&OP gewerkt. Dat thema heb ik toen ik docent werd in de opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Hogeschool van –Amsterdam ingebracht. Ik vind het leuk om iets toe te voegen en dit over te brengen op studenten, maar na verloop van tijd werd het voor mij meer van hetzelfde en kreeg ik het gevoel dat ik mezelf niet meer vernieuwde. Naar mijn mening word je meer een generalist dan een specialist.”

      

Wat ga je straks precies doen?

“In Australië is er met TFC al een enorm momentum gecreëerd: dat wil Involvation in Europa en Azië ook bereiken. Binnenkort wordt de internationale studentenfinale van TFC 2011 in Nederland gehouden, met de finaledag op de Nationale Distributie Dag in Breda. Bij deze organisatie ben ik nauw betrokken, aangezien wij dit vanuit de Hogeschool van Amsterdam organiseren. Er komen dan onder andere teams uit Australië en Zuid-Afrika over. Zij zijn een week onder de pannen, met een programma met onder meer bedrijfsbezoeken en tijd voor sight seeing. Dat zorgt voor heel veel exposure. We hopen hiermee dat meer landen en scholen TFC gaan omarmen. In een aantal Europese landen en Azië zijn nu de eerste contacten gelegd. Daar ga ik in september, als ik bij Involvation Interactive in dienst kom, verder mee aan de slag.”

      

STEFAN HOOGERVORST (36)

Samenwonend, twee kinderen

Per 1 september: director Education bij Involvation Interactive

Huidige functie: hoofddocent logistiek aan Hogeschool van Amsterdam

Daarvoor: Philips, inkoop en S&OP consumentenelektronica

Levensmotto: "Maak actief je eigen keuzes"

Vorkje prikken met: mijn vriendin Esther, als alle drukte weer achter de rug is

Reageer op dit artikel