artikel

Mark Steegh: ‘Ik kan nu meer invloed uitoefenen

carrière & mensen

Mark Steegh: ‘Ik kan nu meer invloed uitoefenen
Mark Steegh stapt over van DSV naar consultancybedrijf Total Logistics.

Projecten en kleinschaligheid waren de argumenten voor Mark Steegh om over te stappen van logistiek dienstverlener DSV naar consultancybedrijf Total Logistics. “Bij dit bedrijf ben ik nauwer bij projecten betrokken dan in mijn vorige baan.”

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 2 oktober 2009.

Total Logistics is een klein bedrijf. Dat sprak me aan. Nadat ik acht jaar bij DHL had gewerkt, voornamelijk binnen projecten, stapte ik vier jaar geleden over naar DSV. Binnen die club heb ik verschillende functies bekleed en ook het nodige projectwerk gedaan. In vier jaar tijd ben ik er operationeel manager geweest, sitemanager en tenslotte verantwoorde–lijk voor de bouw, inrichting en verhuizing in Venlo van drie naar één nieuw distributiecentrum. Dat werk was leuk, ik hield me verder ook met inkoop, facility, veiligheid en kwaliteit bezig, maar toch vond ik het tijd voor iets anders. Ik zag op logistiek.nl deze functie. Samen met mijn vrouw hebben we eens goed naar de specificaties en kwaliteiten gekeken die werden gevraagd en ook zij was er van overtuigd dat deze job erg goed bij me past.”

 

“Meer invloed uitoefenen binnen projecten was dus één van de argumenten om iets anders te zoeken. Meer invloed uitoefenen lukt al wel. Maar of dit kan, hangt wel af van het project. Mijn kwaliteiten liggen vooral op het gebied van operationele processen, nieuwbouw, inrichting van een magazijn, beveiliging en WMS. Netwerk- optimalisatie wordt steeds belangrijker, hier ben ik druk bezig mijn kennis te vergroten. Dat kan goed bij één van de drie projecten waarbij ik nu betrokken ben. Binnen Total Logistics, een bedrijf dat het hoofdkantoor in Groot-Brittannië heeft en waar 25 mensen werken (waaronder 17 fulltime consultants), geeft me ook de ruimte om kennis en ervaring op te doen op die gebieden waar dat nodig is. Uiteindelijk willen ze daar ook de vruchten van plukken, de vestiging Roermond moet de springplank worden voor het Europese vasteland.”
 

“Een hele grote overstap vond ik deze switch niet. Ik deed en doe projectwerk, het verschil is dat ik nu voor een adviesclub werk in plaats van een logistiek dienstverlener. Ik kan nu iets objectiever te werk gaan dan vroeger. Ik kan ook iets meer mijn persoonlijk stempel op een project drukken, ik denk dat dit wel aansluit bij mijn leiderschapskwaliteiten. Het is grappig, in mijn huidige werk kan ik ook de ervaring van mijn vrouw gebruiken. Zij is jeugdhulpverlener en gewend keer op keer door te vragen met als doel het bereiken van de oplossing. Alleen door echt hardnekkig door te blijven vragen kom je bij de kern van een probleem, suggesties aanreiken aan de ondervraagde helpt je niet bij het werkelijke antwoord te komen.”

 

Mark Steegh (37)

 

Getrouwd: Ja

 

Kinderen: nee

 

Opleiding: Vervoersacademie Venlo en Technische bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven.

 

Werkervaring: acht jaar DHL, daarna vier jaar DSV, nu drie maanden Total Logistics.

 

Vrije tijd: Slagwerken bij een joekskapel (plezierband), verder films kijken en muziek luisteren

 

Reageer op dit artikel