artikel

Janneke van den Broek: ‘Dingen komen vaak uit onverwachte hoek

carrière & mensen

Janneke van den Broek: ‘Dingen komen vaak uit onverwachte hoek
Janneke van den Broek

Na 4,5 jaar als zelfstandige te hebben gewerkt koos Janneke van den Broek weer voor een baan in loondienst. “Zo’n uitdaging kon ik niet laten liggen.”, aldus Van den Broek die sinds mei werkzaam is als supply chain manager vers bij Schuitema.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 28 augustus 2009.

“De supply chain organisatie bij Schuitema is nieuw. De eerste maanden ben ik bezig geweest met het helpen opzetten ervan. Er is nu een onderverdeling in de stromen vers, houdbaar en promotie waarbij het afroepen van de goederen centraal gebeurt. Ik ben verantwoordelijk voor de vers-supply chain. Samen met 16 medewerkers zorg ik voor de beschikbaarheid van de verse producten in de schappen van de C1000-winkels.

 

We zitten in een spannende periode, Schuitema is volop in ontwikkeling. Ik verwacht hier dan ook nog jaren leuk werk aan te hebben. Na 4,5 jaar als zelfstandige verschillende opdrachten te hebben uitgevoerd, is het fijn om weer een afdeling aan te sturen en me bezig te houden met hoe je met elkaar een organisatie op poten zet. Er is zoveel informatie en kennis beschikbaar binnen dit bedrijf, dat probeer ik eruit te krijgen.

 

Ik begeef me nu op het AGF-vlak en heb de eerste stappen gezet door het verbeteren van de servicegraad. Ik ben gewend om naar ketens te kijken en heb ervaring opgebouwd in verschillende staf- en lijnfuncties in verschillende branches. Niet alleen in het supermarktwezen, maar ook in de modewereld heb ik opdrachten gedaan, zoals bij WE en Scapino. De retail is dynamisch, dat trekt mij. Ik ben nieuwsgierig en resultaatgericht. Tijdens de periode als zelfstandige heb ik geleerd om op mezelf te vertrouwen. Je moet je eigen broek ophouden en zelf opdrachten binnenhalen. Als dat lukt, krijg je daar zoveel energie van. Dat miste ik op het laatst bij Albert Heijn, waar ik mijn loopbaan begon. Na vijftien jaar besefte ik dat het tijd werd voor wat anders.

 

Mijn ervaring is dat dingen vaak uit een onverwachte hoek komen, zo ook mijn huidige baan. Ik ben voor deze functie gevraagd, een uitdaging die ik niet kon laten liggen. Ik acht de kans groot dat mijn werkveld in de toekomst op het gebied van supply chain management zal blijven, ergens op het snijvlak tussen logistiek en commercie.”

 

Janneke van den Broek (43)

 

Getrouwd
twee kinderen

 

Opleiding:
econometrie aan de Universiteit van Amsterdam

 

Werkervaring:
15 jaar bij Ahold, Albert Heijn en Gall& Gall in diverse logistieke functies; 4,5 jaar als zelfstandige met bureau Moving Chains

 

Vrije tijd: het water op, bestuurslid VLM en trekker van het VLM-vrouwennetwerk

 

 

Reageer op dit artikel