artikel

Erika Priebee: ‘Eerst even uit mijn comfortzone treden

carrière & mensen

Erika Priebee:  ‘Eerst even uit  mijn comfortzone treden
Erika Priebee: Eerst even uit mijn comfortzone treden

Het zijn grillige tijden, volgens Erika Priebee. Toch zette de HR-specialiste de stap naar zelfstandig ondernemerschap. “De vrijheid van het doen van projecten in plaats van gebonden zijn aan één bedrijf geeft een goed gevoel.”

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 1 mei 2009.

“Het HR-vak in de logistieke wereld beoefenen brengt een bepaalde dynamiek met zich mee. Logistiek kenmerkt zich als hands on. Dat ben ik ook. Ik boek graag resultaat. In de zes jaar bij logistiek dienstverlener APL kon dat goed. Ik had veel contact met collega’s in het buitenland. Die combinatie maakte de baan heel erg leuk. Ik was verantwoordelijk voor werving & selectie tot aan ontslag en heb bijvoorbeeld geholpen om de intermodale activiteiten en customer service op te zetten. Verder hield ik mij bezig met het op poten zetten van de arbeidsvoorwaarden en zaken als een pensioen- en een leaseregeling.
 
Bij APL heb ik veel mogelijkheden gekregen. Het is een organisatie met oog voor ontwikkeling, maar na zes jaar had ik alles meegemaakt en werd het tijd voor wat anders. Op projectbasis startte ik bij Shell. Daar moesten in korte tijd, in een krappe arbeidsmarkt, heel veel operators worden aangenomen. Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat, na afronding van het project, mijn functie niet de invulling kreeg die ik voor ogen had. Toen besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik ben eerst twee maanden naar Nigeria in Afrika gegaan. De Nederlandse stichting Co-foundation vroeg mij om de aansturing van vijf projecten te professionaliseren. Er was behoefte aan structuur, die ik aanbracht door bijvoorbeeld werkoverleg in te voeren. Door training en coaching heb ik de zes managers die werkzaam zijn binnen de stichting meer zelfvertrouwen kunnen geven.
 

Ik heb een hart voor Afrika, als ik dit soort werk twee tot vier weken per jaar kan doen, zou ik dat helemaal fantastisch vinden. Nu ik terug ben richt ik mij op het trainen en coachen van mensen die langer dan zes maanden zonder werk zitten. Ik doe dit bij Venturn, een bureau dat actief is in de sector transport en logistiek. Deze branche is het gebied waarbinnen ik mijn interim-opdrachten wil doen, ook een onderdeel van de werkzaamheden die bij mijn bedrijf HR Atelier thuis horen.
 

Om te beginnen is het goed ge–weest om eerst even uit mijn comfortzone te treden en een tijdje weg te gaan. Iedereen heeft het over de crisis, maar eigenlijk hebben we het nog steeds erg goed hier. Als je weer even teruggaat naar de basis leer je opnieuw om buiten de kaders te denken. Dat geeft mij veel inspiratie. Natuurlijk mis ik collega’s, maar mijn netwerk is groot. Ik bel en mail veel met mensen. Als zelfstandige moet je het allemaal zelf doen en jezelf blijven motiveren. Ik weet wat ik wil, maar waar ik een opdracht krijg niet. Veel mensen vinden mijn verhaal mooi om te horen maar durven zelf niet te stap te nemen. Mijn motto is: Geloof in jezelf en in je dromen.”

 

 

Erika Priebee(46)

Getrouwd


Opleiding
:
Bestuurskunde, HR Strateeg


Werkervaring:
HR functies bij BT Syntegra, APL en Shell


Vrije tijd:
zeilen, golfen en tekenen

 

 

Vacatures op logistiek.nl

Opleidingenoverzicht op logistiek.nl

Reageer op dit artikel