artikel

John Klompers : ‘Al veel gedaan in drie maanden

carrière & mensen

Een concurrentiebeding van zijn oud-werkgever dwong John Klompers een jaar thuis te blijven zitten. Sinds februari is hij weer ‘back in business’ als managing director Centraal Europa bij Ceva Logistics in Frankfurt.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 3 april 2009.

“Dertien jaar ben ik werkzaam geweest voor Panalpina in Bazel. Ik ben daar uiteindelijk lid van de raad van bestuur geworden als chief marketing en sales officer. Begin vorig jaar was de liefde echter over. Ik kon mij niet vinden in de veranderingen die het bedrijf wilde doorvoeren. Je kunt dan kiezen: je aanpassen aan het beleid of weggaan. Ik heb voor dat laatste gekozen. Keerzijde van dit besluit was dat Panalpina mij hield aan mijn concurrentiebeding waardoor ik noodgedwongen een jaar thuis moest zitten. In die periode werd ik benaderd door mijn oude baas Bruno Sidler, die al eerder was overgestapt van Panalpina naar Ceva, met de vraag of ik interesse had in een nieuwe functie bij Ceva. Er volgden een aantal gesprekken en daarna ging het allemaal heel vlot. Eind oktober vorig jaar werd uiteindelijk bekend dat ik, na het uitzitten van mijn concurrentiebeding, aan de slag kon bij Ceva. In februari ben ik dus echt gestart met mijn nieuwe baan.

 

Ondanks dat ik er nog maar kort ben, merk ik dat ik in een heel jonge organisatie (ontstaan uit een fusie van het voormalige TNT Logistics en EGL, red) terecht ben gekomen waar een open cultuur heerst met veel nieuwe mensen. Doordat ik werk voor een jong bedrijf, merk ik dat er volop uitdagingen zijn. In deze functie ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor contract logistiek en freight management voor geheel Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Bij mijn start heb ik mij in eerste instantie beziggehouden met de afronding en integratie van TNT Logistics en EGL in de Ceva organisatie, waarbij het vooral de bedoeling is om van die twee onderdelen één bedrijfscultuur te maken. Daarnaast heb ik mij ook beziggehouden met het formeren van een nieuw managementteam van zes mensen. Rond mei/juni wil ik alles op de rit hebben en dan gaan we ons ook nog sterker richten op de dagelijkse business, vooral in deze crisisperiode. Die heeft namelijk ook een grote impact op onze organisatie. Daarom moeten we vooral nu kort op de bal zitten en onze kosten en baten zo goed mogelijk in balans zien te houden. Ik zie deze crisis als een interessante periode die een geweldige hoeveelheid kansen biedt. Vooral bij Duitse bedrijven, de zogeheten mittelstand, met tussen de duizend à vijfduizend medewerkers die relatief weinig uitbesteden zie ik mogelijkheden voor onze contract logistiek activiteiten.”

 

John Klompers (45)

Opleiding: HEAO BE
Vrijetijdsbesteding: wandelen, squash en modelspoorautomatisering.
 

 

 

Vacatures op logistiek.nl

Opleidingenoverzicht op logistiek.nl

Reageer op dit artikel