artikel

Eddy Korevaar: ‘Logistiek blijft kriebelen’

carrière & mensen

Eddy Korevaar: ‘Logistiek blijft kriebelen’
Eddy Korevaar

Als cluster directeur bij het onderdeel Tank Services is Eddy Korevaar in 2007 druk geweest met verkoop van de vijf vestigingen van deze voormalige Vos Logistics-divisie. Na afronding verliet hij Vos en werd hij partner bij bedrijfskundig en bancair adviesbureau Claassen, Moolenbeek & Partners (CM&P). “Bij Vos blijven was geen optie.”

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 6 februari 2009.

Waarom heb je Vos verlaten?

“Het afgelopen jaar heb ik mij vooral beziggehouden met wat ik noem het ontvlechtingsproces om de Tank Services bedrijven los te maken van Vos Logistics. De vijf vestigingen hebben we opgesplitst verkocht aan diverse partijen. Toen dat achter de rug was, wilde ik iets anders gaan doen waarin ik als zelfstandig ondernemer kan opereren. Tijdens het verkoopproces van Tank Services vroeg CM&P al of ik zin had om een vestiging op te zetten voor de regio Gorinchem. Ze zijn in ruim twintig regio’s in Nederland actief, maar Gorinchem ontbrak nog daarbinnen. Eventueel bij Vos blijven was geen optie, omdat ik niet wist wat ik dan zou terugkrijgen.”
 

Wat zijn nu je voornaamste werkzaamheden?

“Samen met collega partner Martijn Boer adviseren wij klanten uit vooral de mkb-hoek bij het opstellen van financieringsrapporten richting banken en het maken van ondernemingsplannen. We hebben met onze financieringsrapportages bij CM&P een goede track record opgebouwd, wat nooit weg is in deze kredietcrisisperiode waarin banken niet scheutig zijn met geldleningen. Ook kunnen we worden ingeschakeld voor de begeleiding van de aan- en verkoop van bedrijven. En daarnaast schuwen we er niet voor om interim klussen op te pakken. Doelstelling is verder om het werkgebied van CM&P nog verder uit te breiden.”
 

Heb je al klanten uit de logistiek op bezoek gehad?

“Niet specifiek. Ik weet dat het adviseren van logistiek en transportbedrijven lastig is. Die bedrijven denken vaak ten onrechte dat ze anders zijn dan andere, terwijl ze ook gewoon winst moeten maken. Toch verwacht ik wel klanten uit die hoek en dan komt mijn logistieke expertise goed van pas. Dat was ook een van de redenen waarom ik gevraagd ben door CM&P. Want mij hoeft niet meer uitgelegd te worden hoe een container er uitziet.”
 

Ga je het ‘logistieke werk’ niet missen?

“Ik ben er ook nog niet helemaal uit vertrokken. Ik ben naast mijn werk in Gorinchem nog een paar dagen in de week actief als directeur bij een voormalig Tank Services onderdeel van Vos in Pernis. De dynamiek van de logistiek blijft dus kriebelen. Ik sluit ook niet uit dat ik op de langere termijn terugkeer. Maar het kan ook dat ik ergens bij een logistiek bedrijf als interim-manager aan de slag ga via mijn huidige werk.”

Tekst Bas Dijkhuizen

 

 

Eddy Korevaar (43)

Getrouwd: twee kinderen

Opleiding: Chemische technologie aan de HTS in Dordrecht en een MBA aan de International Business School Werkervaring: Diverse (internationale) functies in productie, logistiek en management

Vrije tijd: Voetbal (veteranen), schaken en squash

 

Reageer op dit artikel