artikel

William van der Aa: ‘Meer tactische en –strategische verdieping

carrière & mensen

William van der Aa: ‘Meer tactische en –strategische verdieping
William van der Aa maakt logitieke carriereswitch

William van der Aa maakte in maart de overstap van Archicom Consultants, Architects en Engineers naar Xerox Eastern Hemisphere Supply Chain Services in Venray. Volgens de project manager supply chain bij Xerox was het na vier jaar Archicom tijd om zijn horizon te verbreden.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 14 november 2008.

Waarom deze overstap?

“Bij Archicom zat ik in een consultancy rol met veel projecten in relatief korte tijd. De contacten met de klanten zijn daardoor toch meer van korte duur. Daarnaast lag de focus met name op interne magazijn processen. Ik wilde na vier jaar aan de andere kant van de tafel zitten en mij meer richten op een brede supply chain functie.”

 

“Vanuit mijn Xerox standplaats Venray wordt de gehele Eastern Hemisphere Supply Chain aangestuurd, variërend van kleine machines voor small office/ home office tot en met de grote productiemachines die bijvoorbeeld in drukkerijen staan. De business support group initieert en ondersteunt supply chain optimalisatie projecten in de breedste zin van het woord. De uitdaging is de verschillende ketens optimaal in te richten. Hierbij proberen we het traditionele ‘van zand tot klant’-denken om te draaien en de supply chain inrichting te starten vanuit de klant.”
 

Met welk project ben je nu bezig?

“Ik ben betrokken bij projecten op tactisch, strategisch niveau in de hele keten van de leverancier tot aan de eindgebruiker. Hierbij richt ik me vooral op developing markets zoals Rusland, Centraal- en Oost-Europa en het Midden-Oosten. Dit zijn belangrijke en volop in beweging zijnde groeimarkten voor Xerox. Mijn focus ligt in eerste instantie op projecten op het gebied van equipment, zoals stategische netwerk vraagstukken, order fulfilment optimalisatie en supply chain communicatie met distributeurs.”
 

Wat vind je belangrijk in een baan?

“Ik voel mij het beste thuis in een projectmatige, afwisselende functie, met leuke, inspirerende collega’s om mijn heen. Wat mij vooral aanspreekt, is continu verbeteren, iets nieuws opzetten dat afronden en vervolgens weer aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Een strakke, sterk hiërarchisch geleide organisatie is niet echt aan mij besteed. Wat dat betreft, merk ik dat ik bij Xerox prima terecht ben gekomen, Mensen krijgen de ruimte zich te ontplooien.”
 

Hoe zie je je eigen toekomst?

“Lastig om daar een antwoord op te geven. Wat betreft de toekomst heb ik nu nog geen vastomlijnde ideeën. Zolang ik voldoende uitdaging heb en elke keer een stap vooruit kan maken, heb ik het prima naar mijn zin. Dit bedrijf biedt mij de mogelijkheden om mij breed te ontwikkelen en waar het mogelijk is breder te kijken dan alleen op supply chain of logistiek gebied.

 

William van der Aa (31)

Samenwonend: 1 dochter

Opleiding: Bedrijfskunde, (Katholieke Universiteit Nijmegen); Logistiek en Technische Vervoerskunde (NHTV, Breda)

Werkervaring: vanaf maart 2008 project manager supply chain bij Xerox, daarvoor management consultant bij Archicom Consultants+Architects+Engineers en projectcoördinator bij ITC Holland Transport

Vrije tijd: mountainbiken, wielrennen, outdoor activiteiten

 

 

Vacatures op logistiek.nl

Opleidingenoverzicht op logistiek.nl

Reageer op dit artikel