artikel

Arjen Kuneman: “Bij dit bedrijf exact gevonden wat ik zocht”

carrière & mensen

Arjen Kuneman: “Bij dit bedrijf exact gevonden wat ik zocht”
Arjen Kuneman

De switch die Arjen Kuneman maakte werd vooral ingegeven door zijn gevoel. Hij wilde graag met mensen werken, in teamverband ergens de schouders onder zetten. Kuneman was managing director bij logistiek dienstverlener Geodis. Hij ging aan de slag bij uitzendorganisatie OTTO als operationeel manager en op papier zelfs chief operating officer.

Vanwaar de overstap?

"Mijn periode bij Geodis was ontzettend leuk. Ik viel er als het ware vanaf het begin met mijn neus in de boter en had er veel vrijheden. Binnen een maand, nadat ik er was begonnen, had ik al de verantwoordelijkheid over de grootste Geodis-site in de Benelux. Ik was verantwoordelijk voor zowel de commerciële als de operationele kant, twee zaken die vandaag de dag steeds minder vaak door één persoon worden afgehandeld. Daarna heb ik anderhalf jaar in Parijs gewerkt en ik zou in het najaar van 2007 voor een jaar of drie, vier managing director worden van Geodis Benelux. Door de overname van TNT Freight Management en de daaropvolgende reorganisatie van Geodis was er voor mij in de Benelux echter geen uitdaging meer. Parijs lonkte opnieuw, eveneens binnen Geodis, maar de functie die ik daar bekleedde paste me niet, ik was er niet met mensen bezig. In een groep staan en leiding geven zijn juist de zaken die ik leuk vind in een baan."

 

Hoe ben je bij OTTO terechtgekomen? 

"Toen ik besefte dat de baan in Parijs niets voor me was heb ik mijn baas ingelicht en ontslag genomen. Heb daarna een tijdje nagedacht wat ik zou willen doen en ben gestart met IQ Supply met het plan om een logistiek dienstverlener over te nemen. Daar wilde ik een jaar, anderhalf jaar voor uittrekken en in de tussentijd mezelf als interim-man binnen de logistiek verhuren. Voor die laatste functie benaderde ik een aantal mensen, waaronder Frank van Gool, CEO van OTTO Workforce die ik al sinds mijn eerste jaren bij Geodis kende. Maar wat bleek: Frank was zelf op zoek naar iemand die voor hem de operationele zaken kon leiden en mede het bedrijf een nieuwe fase kon laten ingaan. Zodoende heb ik mijn oorspronkelijke idee om een logistiek bedrijf over te nemen laten varen en ga ik nu bij OTTO als mede-eigenaar aan de slag. Het bedrijf is in de laatste anderhalf jaar verdubbeld en dus vergt dat heel wat aanpassingsvermogen van de managers. Ik kan ze met mijn ervaring daarbij helpen. Daarnaast hebben we plannen om de IT-systemen verder te moderniseren en ook daarmee heb ik in het verleden de nodige ervaring opgedaan."

 

Hoe ziet je werkdag eruit en hoe bevalt het?

"Na vier maanden vind ik het werk nog steeds geweldig! Ik heb de leiding over een dynamische groep mensen en ik kan ze ook nog eens iets meegeven. Deze club heeft ongelooflijk veel potentie. Bij dit bedrijf heb ik exact gevonden wat ik zocht en inhoudelijk verschilt het werk eigenlijk niet eens zoveel van mijn vorige banen bij Geodis. De managers die vroeger de leiding hadden over drie man, hebben er nu twintig onder zich, dat vergt voor hen een aanpassing en een coachende rol van mijn kant. Ik wil ze graag een spiegel voorhouden, wil graag zelf die spiegel zijn. Erg fijn is ook dat ik weer echt ondernemend bezig kan zijn, die vrijheid heb ik nodig."

 

Heb je een credo?

"Als ik dan toch een credo moet kiezen, dan is het met een team samen iets willen bereiken. Door mensen te coachen wil ik een organisatie omhoog tillen. Ik hecht erg veel waarde aan de band tussen de mensen in een team. En ik denk dat mijn werk wel wordt gewaardeerd, want met 99 procent van de mensen met wie ik ooit in een team heb gewerkt, heb ik nog steeds een goede band. Met het oude team in Venlo gaan we nog steeds elk jaar op pad. Ideeën die ik jaren geleden had of bijvoorbeeld een manier van aanpak, zie ik nu geregeld terug bij sommige van mijn voormalige werkgevers. Zoiets te zien stemt me tevreden."    

 

 

Arjen Kuneman (38)

Samenwonend, 2 kinderen 
   

Opleiding: Econometrie in Rotterdam, richting operations research 
 

Werkervaring: verschillende functies bij Xerox, Geodis Vitesse, Geodis en nu OTTO Workforce. Maar met bij elke functie als rode draad account ownership / commerciële zaken gecombineerd met operationele zaken.  
 

Hobby’s: wandelen, fietsen en wielrennen   

 

 

 

 

Reageer op dit artikel