artikel

6. Jong talent over de sector

carrière & mensen

6. Jong talent over de sector
Jong talent

Is de logistiek en supply chain industrie sexy genoeg om jonge afgestudeerde talent aan te trekken? Wat denkt de volgende generatie van professionals over het werken in de logistiek en supply chain industrie vergeleken met andere industrieën?

Jonge, in logistiek afgestudeerde mensen werken liever op de supply chain-afdeling van een productiebedrijf, of bij een consultancybureau dan bij een logistieke dienstverlener. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 800 Europese en Aziatische ‘young professionals’. 

 

Van de onderzochte jongeren werkt 47% bij een logistiek dienstverlener. Op de vraag in welke sector ze in de toekomst willen werken noemt slechts 31% de logistieke dienstverlening. De jongeren prefereren een job bij een productiebedrijf (38%) of bij een consultancybureau (39%).

 

Sector kampt met slecht imago

De uitkomsten hebben volgens onderzoeksbureau Europhia alles te maken met het slechte imago dat aan de logistieke sector kleeft. Jongeren hebben ook te weinig inzicht in de carrièremogelijkheden die de logistieke dienstverlening biedt.

 

Helft kent carrièremogelijkheden

Van Europese studenten en pas afgestudeerde zegt vijftig procent te weten wat de carrièremogelijkheden zijn in de logistieke dienstverlening. In zijn onderzoeksrapport noemt Europhia dit zorgelijk. "Logistieke dienstverleners moeten deze carrière mogelijkheden beter promoten."

 

Andere sectoren interessanter

De logistieke en supply chain-sector kampt met een "zwaar imagoprobleem", aldus Europhia. Aan de ene kant weten ‘young professionals’ te weinig van de logistieke dienstverlenings-sector, en aan de andere kant vinden ze andere sectoren interessanter en meer uitdagend om in te werken.

 

 

 

Lees hier het hele rapport over jong talent:

 Jong talent.

 

 

In het onderzoek komen achtereenvolgens zes deelgebieden aan bod:

  1. Carrière motivatie
  2. Wat maakt een werkgever aantrekkelijk?
  3. Balans in werk en vrije tijd – werkgerelateerde stress
  4. Vrouwen in de logistiek
  5. Salaris – financiële en niet-financiële voordelen
  6. De opinie van Jong Talent over de sector

 

Reageer op dit artikel