artikel

Simon Loos koppelt TMS Ortec aan Navitrans

carrière & mensen

Simon Loos koppelt TMS Ortec aan Navitrans
simon loos

Logistiek dienstverlener Simon Loos gaat het Ortec rit- en routeplanningsysteem Transport & Distribution implementeren en koppelen aan het TMS Navitrans. De keuze voor Ortec is gebaseerd op vertrouwen en de vele functionaliteiten die de planningsoftware biedt.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Simon Loos   Leverancier/dienstverlener: Ortec
Plaats: Wognum  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 01-06-2007
Productnaam: Ortec Transport & Distribution  

Door het koppelen van Ortec aan Navitrans van Young & Partners wil Simon Loos meer overzicht en eenheid in de planning krijgen. “We hebben grote klanten en rijden met honderden trekkers en opleggers. Het is dus noodzaak dat we het logistieke proces zo efficiënt mogelijk en tegen zo laag mogelijke kosten afhandelen”, aldus Ronald Bakx, manager Automatisering van Simon Loos.

 

Het bedrijf verzorgt op landelijk niveau de winkeldistributie van gekoelde en ongekoelde producten voor verschillende retailers, waaronder Albert Heijn. “We zijn 24/7 bezig om hoogwaardige logistieke kwaliteit te leveren, zonder afbreuk te doen aan onze grote flexibiliteit. Met Ortec Transport & Distribution hebben we een systeem in huis dat aansluit op onze werkwijze”, zegt Bakx.

 

Optimalisatie planning

Met de koppeling van Ortec aan NaviTrans kunnen de planners van Simon Loos de dagelijkse planning verder optimaliseren. In NaviTrans worden de orders ingevoerd, die vervolgens automatisch worden overgezet naar de planning van Ortec. De status van orders kan via Ortec realtime gevolgd worden via boordcomputers. Na realisatie van de laad- en losopdrachten, wordt de status teruggekoppeld en de data doorgezet naar Navitrans waar de administratieve afhandeling en facturatie gedaan wordt.

 

Lees ook:

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel