artikel

Emons kiest voor Quintiq

carrière & mensen

Emons kiest voor Quintiq
Emons

De Emons Group in Milsbeek heeft na een implementatieperiode van enkele maanden, Logistics Planner van Quintiq in gebruik genomen. Door de planningssoftware in te zetten zijn de bedrijfsonderdelen Emons Cargo en Van Huët Glass Logistics beter in staat hun groei te ondersteunen.

De Emons Group in Milsbeek heeft na een implementatieperiode van enkele maanden, Logistics Planner van Quintiq in gebruik genomen. Door de planningssoftware in te zetten zijn de bedrijfsonderdelen Emons Cargo en Van Huët Glass Logistics beter in staat hun groei te ondersteunen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Emons   Leverancier/dienstverlener: Quintiq
Plaats: Milsbeek  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Logistiek dienstverlener Emons Group heeft vestigingen in verschillende Europese landen. Emons Cargo concentreert zich op dubbelladen van vrachten in opleggers.

Van Huët richt zich op glaslogistiek door geheel Europa.

 

Door groei behoefte aan nieuwe planningssoftware

Met het oog op de verdere groei van de organisatie ging Emons in 2006 op zoek naar een nieuwe softwareomgeving voor de planning. Het bedrijf zocht naar een systeem dat flexibel en makkelijk aanpasbaar is. Het unieke karakter van het dubbelladen alsook het vervoeren van glas vereist grote flexibiliteit in planregels en gebruikersschermen.

 

De werking

Bij de implementatie worden alle relevante gegevens voor de planning in het systeem ingevoerd, variërend van gegevens van chauffeurs en rijtijdenbesluit tot en met transportvoorwaarden en materialen. Een planner kan op basis van deze data handmatig, semi-automatisch (suggesties) of automatisch een planning genereren. De consequenties van mogelijke verstoringen worden onmiddellijk doorgerekend en real-time gedeeld met de

verschillende planafdelingen, waarna de planners proactief de meest optimale planbeslissingen kunnen nemen gebaseerd op indicatoren. Quintiq draagt zo bij aan een efficiënter planproces, een betere benutting van mensen en middelen, en aan de ondersteuning van het groeiproces.

 

Implementatiepartner Ordina integreerde de software tevens met de boordcomputers die in de trucks van Emons zijn geïnstalleerd of als PDA met chauffeurs worden meegegeven. Zo kunnen chauffeurs snel op de hoogte worden gebracht van wijzigingen in de planning en bijgestuurd worden.

 

Eén centraal systeem

“Dankzij deze oplossing beschikken we nu over één centraal en flexibel systeem dat toegankelijk is voor alle dertig planners op de zeven kantoorvestigingen”, aldus Ger Welbers, CFO van Emons.

 

Lees ook:

Textielfabrikant verbetert productieplanning (nieuws, juni 2007)

De praktijkverhalen van ervaringsdeskundigen met Quintiq software

Reageer op dit artikel