artikel

“Steeds verder met nieuwe technologie”

carrière & mensen

Karel de Jong stelt zich als vijfde genomineerde voor in de Logistiek Beurskrant. Samen met vier collega’s dingt hij mee naar de titel Logistiek Manager van het Jaar.

 

Leeftijd: 37

 

Functie: manager logistiek bij Jumbo

Supermarkten

 

Verantwoordelijk voor: alle fysieke goederenstromen, vanaf het moment van bestellen tot het winkelschap en retouremballage.

 

Waarom genomineerd? “Ik probeer op logistiek gebied in praktijk te brengen waar Jumbo voor staat. Dat is gewone dingen op een buitengewone manier doen. Het nastreven van excellentie in de uitvoering, zonder fancy oplossingen. Processen moeten zo eenvoudig mogelijk zijn. Dan lukt het ook om binnen zes weken twaalf nieuwe (voormalige Konmar) winkels in te passen. Dat lijkt weinig, maar het gaat om ruim 15 procent extra omzet en 220 nieuwe medewerkers. De druk op kosten is groot, de marges klein. Ondanks de groei die we doormaken, willen we de personeelskosten verminderen. Daarom gaan we steeds verder met nieuwe technologie: pick-to-light, pick-by-voice en komend jaar automatische collopicking met TRM. Jumbo was vrij traditioneel georganiseerd in de vorm van een piramide: daar hebben we een frietzakmodel van gemaakt. Met zelfsturende teams leggen we de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie. Minder lagen, wel meer teamleiders. Mijn deur staat altijd open.”

Reageer op dit artikel