artikel

Winnaar van 2005

carrière & mensen

Winnaar van 2005
Winnaar Logistiek Manager van het Jaar

In 2005 is Raymond Cools verkozen tot Logistiek Manager van het jaar. Deze 46-jarige Manager Operations van Betapress uit Gilze was geselecteerd uit totaal 88 aanmeldingen. De jury sprak van een moeilijke beslissing, maar koos uiteindelijk unaniem voor Cools.

Cools heeft met zijn team een geheel nieuwe distributiewijze geïntroduceerd voor het vier maal per week efficiënt uitleveren van tijdschriften aan 15.000 verkooppunten in Nederland en België. Jaarlijks gaat het om 140 miljoen bladen. Al die tijdschriften arriveren tegenwoordig bij de klant in een overzichtelijk en handzaam kratje. Voorheen gebeurde dat omwikkeld in folie, verpakt als één grote stapel papier.

 

Robots

Ook de 57 miljoen bladen die uiteindelijk niet worden verkocht, komen in deze kratjes terug naar Betapress. Daar zorgen robots voor de automatische verwerking, inclusief de herkenning van de niet-verkochte bladen. Op basis hiervan vindt vervolgens de verrekening plaats met de verkooppunten. Deze hebben er verder geen administratie meer aan. Juryvoorzitter Theo Heemskerk (Director Supply Chain V&D) noemde de nieuwe manier van werken bij Betapress een voorbeeld voor de branche en Cools de motor van het hele project.

 

Prijzen

De kersverse Logistiek Manager van het Jaar kreeg behalve een imposant beeldhouwwerk, als een prijs een opleiding tot European Executive Master aangeboden ter waarde van ruim 15.000 euro. De overhandiging hiervan gebeurde door Ad Ebus, CEO DHL Express Benelux en Rien Hagen, directeur van de Vereniging Logistiek Management.

 

Kijk hier voor de foto reportage (volg de link naar Het Event). http://www.logistiekmanagervanhetjaar.nl/

 

Lees ook het artikel: Raymond Cools wint Logistiek award (januari 2006)

Reageer op dit artikel