Innovatie-award gaat naar Vos Transport

De Vos Transport Group is aangewezen als het meest innovatieve bedrijf in het middelgrote segment binnen de sector logistieke dienstverlening. De eer komt dit bedrijf toe op basis van de scores die zijn gegeven voor de Top 100 Logistiek Dienstverleners. Op twee innovatiethema's scoorde Vos de maximale score.
Max Menheere en Roy van Verseveld

Binnen de categorie bedrijven met een omzet lager dan 200 miljoen euro is Vos geëindigd met de hoogste score. De award werd deze week uitgereikt tijdens de bekenmaking van de nieuwe Top 100 LDV 2022. Het bedrijf ziet dit als een mooie bekroning in het 75-jarig bestaan van het bedrijf met als hoofdvestiging Deventer.

Vijf sterren voor twee van de zes thema’s

Voor de ranking van de Top 100 LDV wordt gekeken naar de omzet, aantal werknemers, warehousing in vierkante meters, maar de laatste jaren ook naar wat bedrijven doen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Voor het eerst zijn dit jaar sterren toegekend voor zes innovatiethema’s en is er een onderscheid gemaakt tussen bedrijven met een omzet hoger dan 200 miljoen euro of lager. Vos valt in de laatste categorie en voor de thema’s duurzame arbeid/scholing en duurzaam transport is het bedrijf door de jury beoordeeld met vijf sterren, hetgeen de kwalificatie ‘best-in-class’ oplevert.

Complimenten van klanten voor duurzaamheid

Roy van Verseveld, verantwoordelijk voor customer services, toonde zich bijzonder trots, toen hij samen met Max Menheere, de award in ontvangst kwam nemen.
“Met duurzaamheid zijn we al heel lang bezig. In het begin was het voor velen een ver-van-mijn-bed show, maar nu is iedereen daar enorm bij betrokken en krijgen we complimenten van klanten over onze visie en aanpak.”
Behalve op duurzaam transport, waarvoor Vos in de race is om een vierde Lean & Green ster te behalen, werkt het bedrijf ook op een innovatieve manier om nieuwe medewerkers aan te trekken op een buitengewoon krappe arbeidsmarkt. Nauw contact met scholen en opleidingen in de buurt, levert continu nieuwe stagiaires op, waarvan een deel ook blijft in het bedrijf. Op scholen geven mensen van Vos gastlessen en er zijn regelmatig bedrijfsbezoeken.

Dit zei de jury over Vos Transport

Vos Transport Group op nummer 30 verdient in het zonnetje gezet te worden, want dit is het best presterende bedrijf in de Top 100 op de innovatiethema’s met minder dan 200 miljoen euro omzet. Zij investeren in waterstoftrucks en transport via de binnenvaart, en ook in arbeid en scholing zijn ze onderscheidend door onder meer het geven van logistieke lessen in het primaire onderwijs.

Hoogste ranking ooit in de Top 100 LDV

De beoordeling door de jury van een twintigtal experts op diverse gebieden heeft er ook voor gezorgd dat Vos Transport Group op de totale lijst is gestegen van de 34ste naar de 30ste plaats (dat is hoogste ranking ooit).
De jury was erg enthousiast over de manier hoe het bedrijf duurzaamheid heeft ingebed in haar organisatie en de activiteiten die het bedrijf hierop doorontwikkeld. Daarbij gaat het om projecten Grohw en Dreamh2aul op het gebied van waterstof, maar ook het grootschalig gebruik van HVO100 en de steeds verdere mate van samenwerkingen met klanten op het gebied van duurzaamheid.

Dit vind je misschien ook interessant