Topvrouw Yvette Heijwegen (A.S. Watson): ‘Wij maken heel snel keuzes’

In het diverse en relatief nieuwe directieteam van A.S. Watson Benelux voert snelheid te boventoon. Supplychain-directeur Yvette Heijwegen zegt in de serie Topvrouwen dat commitment van directie- en MT-leden belangrijk is, en staat zelf 24/7 ‘aan’. Ze heeft het nooit lastig gevonden om haar positie in de top te bekleden. “Wat leuk is aan de supply chain? Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en er is altijd iets te doen.”
Delen:

Yvette Heijwegen, momenteel Supply Chain Director Health & Beauty Benelux bij A.S. Watson, is door de hele keten gegaan in haar loopbaan. Na haar studie Technische Bedrijfskunde begon ze als managementtrainee bij retailer Ahold. Later zat ze met onder andere Ahold-dochter Albert Heijn om tafel, maar dan vanuit haar functie bij leverancier Unilever. Ze begon er op customer service. “Daarna werd ik Demand & Supply Chain Planning Director voor de Benelux, dus hield ik mij bezig met de stromen van de fabrieken naar de warehouses”, aldus Heijwegen. “En als je dan nóg verder de keten in gaat, dan kom je bij de fabriek uit. Je moet geluk hebben op het goede moment en mensen die het je gunnen, want ik werd zonder dat ik specifieke fabriekservaring had fabrieksdirecteur van de Unox-fabriek in Oss.”

Topvrouwen in de logistiek

In de logistieke sector zitten nog altijd veel mannen aan de directietafel. Hoe wordt diversiteit door vrouwelijke directieleden ervaren? En welke impact hebben ze op het team, terwijl ze in de minderheid zijn? In de serie Topvrouwen vertellen vrouwen in logistieke topposities hun verhaal. Lees bijvoorbeeld wat Jeske Theunis, HR Director bij Rhenus, te zeggen heeft: “Besef je dat als je iets zegt, of iets doet, of een bepaalde houding aan neemt, dat dat een bepaald signaal kan afgeven.”

Na dit interview volgt een zomerstop. De serie zal vanaf augustus weer tweewekelijks worden aangevuld met nieuwe visies en verhalen van topvrouwen in de logistiek. Want hoe kijken bijvoorbeeld Bol.com-directieleden Agnes Keune en Marijn de Weerdt tegen dit thema aan?

Naar de artikelen

Sinds 2015 zit Heijwegen weer aan de retailer-kant, bij A.S. Watson Health & Beauty, moederbedrijf van onder andere Kruidvat en Trekpleister. “Nee, ik zocht niet bewust naar een functie aan retailzijde. Ik vind fast moving leuk, en de juiste cultuur binnen een organisatie is van belang. Verder wil ik snelheid en ondernemerschap. Een global-organisatie kan langzaam worden”, zegt de supplychain-directeur. Het belangrijkste is dat er iets te veranderen valt. “Reorganisatie, verandering, iets vernieuwen is de rode draad in mijn loopbaan. Bij A.S. Watson was de supply chain goed georganiseerd, maar er was nog veel te doen en er lag een duidelijke groeiambitie. Ik kwam van buitenaf en ik was toen de enige vrouw in de directie.”

Merk je dat jouw komst als enige vrouw verschil heeft gemaakt in de directie?

Behalve dat er drie vrouwen in de directie zitten, is er ook diversiteit op het gebied van ervaring

Heijwegen: “Dat is lastig om te zeggen, omdat er meerdere mensen in de directie zijn gewisseld. Er is veel vernieuwing gekomen. Verjonging, vooral. Behalve dat er nu drie vrouwen in de directie zitten, is er dus ook diversiteit op dat gebied. We hebben een goede mix van mensen die er heel lang zitten en die weten waar A.S. Watson vandaan komt, die weten wat belangrijk is en hoe we merken als Kruidvat succesvol houden, plús mensen van buitenaf met heel andere ervaringen. Die combinatie is heel krachtig en heel succesvol gebleken.”

In welke zin is dit diverse directieteam succesvol?

“In coronatijd hebben we de wind meegehad omdat de overheid ons bestempelde als essentiële retailer, maar je moet nog wel de juiste keuzes blijven maken. Ik merk dat toen onze kracht naar boven is gekomen: we zullen nooit alles voor 180 procent uitkristalliseren en dan pas gaan. Neem Oosterhout (Kruidvat heeft hier in mei een nieuw dc geopend, red.). Het pand is bijna af, de systemen zijn klaar. Zeg dat het voor 80 procent goed is. Dan kiezen wij ervoor om vast te beginnen en gaandeweg eventueel bij te sturen. We kunnen heel snel beslissingen maken, de hele dag door. Zo hebben we ook binnen een paar dagen ‘pick from store’ opgezet. Dat hadden we voor corona al wel bedacht, maar toen ineens snel opgezet omdat het moest. Ook is in slechts een paar dagen tijd in Heteren een fastlane gebouwd voor producten als luiers. Daar ontstond door corona online enorm veel vraag naar. Door met een paar man heel hard aan zoiets te werken, komt er energie los in het team.”

Over A.S. Watson

A.S. Watson is de grootste health & beauty-retailer ter wereld, met het hoofdkantoor in Hong Kong. Het bedrijf telt zo’n 16.400 vestigingen wereldwijd. In de Benelux is A.S. Watson vooral bekend als moederbedrijf van Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris XL. Er moet wel gerapporteerd worden aan Hong Kong, maar verder wordt de directie in de Benelux volgens Yvette Heijwegen heel vrij gelaten. “Wij doen in de Benelux gewoon onze business.” De directie, onder leiding van CEO Ed van de Weerd, omvat negen personen. Inmiddels worden drie van de functies uitgevoerd door een vrouw.

Hoe is het om als vrouw in deze sector aan het hoofd te staan?

“Ik vind het gek als je zegt dat er weinig vrouwen in de supply chain zitten. Wij hebben hier best veel talent rondlopen, mannen én vrouwen, dus hier vind ik het geen enorme mannenwereld. Ik ben bij A.S. Watson ook niet het eerste vrouwelijke directielid in de Benelux, maar wel de eerste op supply chain. De mannenwereld valt mij altijd pas op als we in een meeting zitten en ik om mij heen kijk.”

Yvette Heijwegen. Foto's: Peter Roek

Waardoor komt het dat er zo weinig vrouwen een topfunctie in de supply chain bekleden?

“Ik weet het niet! Van oudsher is het een mannenbolwerk, misschien. Ik vond de supply chain altijd al leuk. Mijn vader werkte bij de hoogovens en bij een open dag vond ik al die processen machtig mooi. Of je het als vrouw gewoon een keer gezien moet hebben? Ja, dat zou kunnen. Bij A.S. Watson kunnen we goed laten zien wie we zijn, welke banen er zijn. Er komen trouwens ook veel vrouwelijke chauffeurs binnen. Zij werken voor transporteurs en worden door ons ingehuurd. Ik heb mij laten vertellen dat dat is omdat wij niet met rolcontainers maar op pallets leveren aan winkels en dat chauffeurs kunnen werken met pompwagens.”

Ik zie geen belemmeringen voor vrouwen om dit werk te doen

“Je moet het leuk vinden om met mensen te werken en je moet van processen houden. Met je voeten op de vloer staan. Ik zie geen belemmeringen voor vrouwen om dit werk te doen. Als er iets mis gaat is dat natuurlijk niet leuk, maar het is ook wel weer kicken als je het toch voor elkaar krijgt. Als je veel ervaring hebt in supply chain, word je niet meer heel zenuwachtig.”

Ben je eerder in je loopbaan wel zenuwachtig geweest? Waar was het het lastigst om als vrouw aan het hoofd te staan?

“Waar het misschien het moeilijkst was, was bij Ahold. Ik werd op mijn 23e teamleider. Dan stuur je daar als naïeve, net-afgestudeerde twintiger een groep van veertig mannen aan. Ja, ze namen mij wel serieus. Ik ging hen gewoon vragen hoe ze dingen deden. Wel was er één man die niet voor vrouwen werkte. Dat was een cultuurding en heel lastig. Ik heb toen veel gehad aan collega’s. ‘Leuk dat hij dat zegt, maar jij bent de baas’, gaven ze me mee. Uiteindelijk werkte die man hartstikke goed voor mij. Als je met elkaar in gesprek gaat, gaat het goed. Je moet geven en nemen om elkaar te begrijpen.”

CV Yvette Heijwegen (47)

2015 – heden: Supply Chain Director Health & Beauty Benelux bij A.S. Watson
2004 – 2015: o.a. Plan Director Benelux en Fabrieksdirecteur bij Unilever
1998 – 2004: o.a. Managementtrainee en Operational Manager AH Thuisbezorgd bij Ahold
Opleidingen: Technische bedrijfskunde aan Eindhoven University of Technology (1993-1998)
Nevenactiviteiten: Sporten, waaronder bergsport

In hoeverre pas je je eigen gedrag aan op de context?

“Ik denk niet dat ik op het werk anders ben dan thuis. Alles loopt bij mij in elkaar over. Wel gedraag je je onbewust anders als je op de vloer loopt of in een directievergadering zit. In de fabriek van Unilever merkte ik wel dat men anders met elkaar omgaat als je alleen mannen bij elkaar hebt. Maar dat vind ik leuk, om met alle lagen binnen de organisatie en met iedereen om te gaan. Dat is ook leuk aan de supply chain. Je krijgt heel snel in je carrière een grote verantwoordelijkheid en dan kun je echt een belangrijke leidinggevende rol krijgen. Ik zeg dat vaak tegen jonge meiden en jongens: als je wilt leren leidinggeven, wordt teamleider. Kijk of je het kunt, of je het leuk vindt. Later in je carrière is het vaak lastiger om die ervaring nog op te bouwen.”

Wat denk jij dat er nodig is om de mannenwereld open te breken?

Je hebt iemand nodig die heilige huisjes doorbreekt

“Misschien zijn rolmodellen inderdaad belangrijk. Daarom vind ik het leuk om aan dit interview mee te doen, als dit in de logistiek echt nog een thema is. Dat wij als vrouwen laten zien dat er geen belemmering is. Ik heb nooit een glazen plafond ervaren, zo zit ik niet in elkaar. Ik doe dingen die ik leuk vind en waar ik iets van kan leren. Wel heb je mensen nodig, mentoren misschien, die je kunnen helpen. Volgens Unilever-standaarden kon ik geen fabrieksdirecteur worden, maar iemand op global-niveau geloofde in mij en zei dat ik het moest gaan doen. Dat heb je nodig, iemand die heilige huisjes doorbreekt. Niet dat je er anders niet komt, maar ik denk dat vrouwen zichzelf niet snel naar voren schuiven als ze niet volledig aan het profiel voldoen.”

Is dat een tip voor vrouwen, dat ze beter moeten aangeven wat ze willen?

“Vrouwen zijn misschien ook minder bekend met welke mooie rollen er zijn. De supply chain van A.S Watson is bijvoorbeeld niet echt bekend, maar het is zo’n gaaf bedrijf. Ik werk hier nu zeven jaar en ik heb drie dc’s mogen ontwikkelen en geopend. Er wordt heel veel in de supply chain geïnvesteerd en je mag het allemaal zelf bedenken en implementeren. Mensen weten dat niet. Zonder de supply chain ben je nergens. De spullen moeten in de winkel en online beschikbaar zijn, het is een belangrijk onderdeel van de business.”

Kruidvat neemt gloednieuw dc in Oosterhout in gebruik

In slechts een paar maanden tijd is er in Oosterhout een gloednieuw distributiecentrum opgetuigd voor Kruidvat. Vanuit zijn tweede dc voor winkeldistributie worden de filialen in België en Zuid-Nederland bevoorraad. Supplychain-directeur Yvette Heijwegen: “We wilden zo snel mogelijk beginnen, dus de vastgoedontwikkelaar heeft onze unit als eerste afgebouwd.”

Naar de fotoreportage

“Ik heb absoluut een belangrijke stem aan de directietafel. Als wij er in de supply chain een zootje van maken, heeft iedereen daar last van. Ik vind dat niet zo zeer spannend, maar wil het wel altijd goed doen. Of ik het soms mee naar huis neem? Ik scheid dat niet zo erg. De supply chain loopt altijd door. We werken in drie shifts van acht uur, ook op zaterdag. Je staat altijd aan, en ik vind dat niet erg. Ik kan niet meer zonder. Als ik op vakantie even moet bellen om iets af te stemmen, vind ik dat prima. Werk is onderdeel van mijn leven en ik vind het heel leuk.”

Zou parttime werken een optie zijn?

“Daar heb ik het hier nog niet over gehad. Ik heb nooit parttime gewerkt. In Nederland moet je dat altijd uitleggen, trouwens. Mensen die mij niet goed kennen gingen ervan uit dat ik minder zou gaan werken toen mijn dochter geboren werd. Natuurlijk is het afhankelijk van hoe je het privé hebt geregeld, maar werken is voor mij ook een belangrijk onderdeel van mijn leven. Misschien dat ik ooit naar parttime ga, maar in deze rol is dat denk ik heel moeilijk.”

Zou iemand in jouw MT parttime kunnen werken?

“In mijn MT is drie dagen werken een no-go. Dat is echt te weinig. Vier dagen zou kunnen werken als je allebei flexibel bent. Als er iets is op het werk, moet je er zijn, en als er thuis iets belangrijks is, zorgen we ook dat het lukt. Als je daarop kunt vertrouwen, kun je prima samenwerken. Er wordt wel heel hard gewerkt hier. Het is een pittige baan, dus het gaat echt om de instelling. Iedereen is hier enorm betrokken. We doen heel veel dingen en iedereen vindt het leuk, dan ga je er ook flexibel mee om.”

Ik had in mijn hoofd zitten dat het gaaf zou zijn om een vrouw te vinden

“Sinds november zit er één vrouw in mijn MT, op Supply Chain Development. Of ik bewust naar een vrouw zocht? Ja en nee. Ik had twee vacatures tegelijk openstaan en had in mijn hoofd zitten dat het gaaf zou zijn om een vrouw te vinden. ‘Maar ik ga voor de beste’, dacht ik erbij. Voor beide functies heb ik vrouwen gesproken en uiteindelijk voor beide de beste kandidaat gekozen. Ik ben heel blij dat er ook een vrouw bij zit, dat is leuk voor het team. Er zit veel energie in mijn MT en dat heeft met alle persoonlijkheden te maken.”

Wat zijn jouw verdere ambities nog?

“Ik ben in mijn carrière nooit weggegaan omdat ik het niet meer leuk vond. Ik heb bij A.S. Watson voorlopig nog heel gave dingen te doen. Er moet wel iets te doen zijn, ik ga niet op de tent passen. Ik denk over tien jaar nog steeds in de supply chain te zitten, of misschien iets breder over de totale operatie. Een COO-achtige rol misschien, maar wel altijd met operations en supply chain erbij.”