nieuws

DHL opent Europa’s grootste sorteercentrum

Warehousing 1605

DHL heeft er weer een sorteercentrum bij. Vlak over de grens in het Duitse Bochum heeft de pakketspecialist een van Europa’s grootste en meest efficiënte sorteercentrum geopend.

DHL opent Europa’s grootste sorteercentrum

40.000 vierkante meter, 50.000 zendingen per uur. Dat zijn de cijfers die horen bij het nieuwe sorteercentrum van DHL. Het nieuwe paradepaardje in het Duitse Bochum is maandag officieel geopend.

E-commerce

Het sorteercentrum wordt ingezet om de nationale en internationale e-commerce pakketten te verwerken. Een markt die wereldwijd hard groeit. Ook in Nederland.

Sorteercentrum op ‘brown field’

Het nieuwe sorteercentrum is volgens DHL een van Europa’s grootste en modernste distributiecentra. “Het nieuwe sorteercentrum voor pakketpost in het hart van het Ruhrgebied is een erg belangrijke poort tot een van Europa’s grootste grootstedelijke gebieden”, stelt Topman Jürgen Gerdes van Deutsche Post DHL Group.

De sorteercapaciteit is maximaal 50.000 zendingen per uur. Wanneer het dc volledig operationeel is in 2020 biedt het werk aan 600 mensen. Het sorteercentrum is gebouwd op het voormalige fabrieksterrein van Opel.

Nieuw sorteercentrum DHL Zaltbommel

DHL timmert flink aan de weg als het gaat om sorteercapaciteit. Recent nog werd in Zaltbommel nog de grootste en groenste e-commerce hub van Nederland officieel geopend.

 

Reageer op dit artikel