nieuws

Zalando robotiseert pickproces

Warehousing 1749

Zalando gaat meer pickrobots inzetten in zijn operatie. Na een succesvol testproject met Toru van Magazino wordt het aantal pickrobots opgevoerd.

Zalando robotiseert pickproces

Zalando testte de afgelopen maanden twee Toru pickrobots in het Duitse Erfurt. Dit is de e-commercereus zo goed gevallen dat Zalando heeft besloten definitief de robots in te gaan zetten in zijn e-fulfilment.

Ook wordt het aantal robots verdrievoudigd. In plaats van twee worden er zes robots als orderpicker ingezet. Dit gebeurt in het fulfilmentcentrum in het Duitse Lahr. Zalando is sinds vorig jaar investeerder in het robotbedrijf.

Bewezen techniek

Carl-Friedrich zu Knyphausen, hoofd logistics development bij Zalando: “Na verschillende opdrachten in pick and stow hebben de robots zich duidelijk bewezen in onze logistieke testomgeving.” De robots worden in eerste instantie in gebruik genomen in een gescheiden gedeelte van het schoenengebied in het magazijn waar ze worden opgeleid. In een tweede stap worden de robots verbonden met het magazijnbeheersysteem.

 

Lees ook
Zalando’s grootste dc moet omzet en service verhogen

 

Laserscanners en 3D-sensortechnologie aan de voor- en achterzijde stellen de autonome robots in staat om de werknemers veilig te ondersteunen bij hun activiteiten terwijl ze parallel werken. Als TORU een werknemer of een obstakel op zijn route registreert, vertraagt ​​het eerst, stopt het in de tijd en wacht het – of zoekt het naar een alternatieve route als de route geblokkeerd blijft.

 

 

 

Reageer op dit artikel