nieuws

Shopify koopt robotspecialist 6 River Systems

Warehousing 530

Shopify, aanbieder van e-commerce software neemt robot start up 6 River Systems over. De mensen achter het bedrijf 6 River Systems zijn dezelfden die het Kiva systeem aan Amazon hebben verkocht.

Shopify koopt robotspecialist 6 River Systems

Shopify betaalt 450 miljoen dollar voor de robotspecialist – 60% in contanten en 40% in aandelen. Dat melden Amerikaanse media. Een hoop geld, maar ruim 300 miljoen dollar minder dan dat Amazon in 2012 betaalde voor het Kiva systeem dat door dezelfde mensen is ontwikkeld als 6 River Systems.

E-fulfilment netwerk

Dat Shopify een robotspecialist inlijft, is niet geheel verrassend. In juli kondigde het bedrijf al aan een eigen fulfilment netwerk op te bouwen. Shopify wil pakketjes binnen twee dagen in 99 procent van de Verenigde Staten kunnen bezorgen en huurt hiervoor opslagruimte in verschillende steden. Aangesloten webwinkels kunnen daar op hun beurt delen van huren om de pakketjes te versturen. Het bedrijf kondigde in juli al aan de komende jaren ruim 1 miljard dollar investeren om het netwerk op te bouwen.

 

 

De deal met 6 River Systems past in die plannen. Shopify ondersteunt handelaren die tussen de 10 en 10.000 pakketten per dag verzenden. Het bedrijf hoopt uiteindelijk tussen de 3 en 30.000 pakketten per dag te ondersteunen. De overname van 6 River Systems lijkt een poging om die groei te versnellen. Tobi Lutke, ceo van Shopify “Met 6 River Systems brengen we technologie en operationele efficiëntie aan bedrijven van elke omvang over de hele wereld.”

Robots 6 River Systems blijven beschikbaar

6 River Systems staat vooral bekend om zijn autonome voertuigen Chuck, een robotoplossing die  Bleckmann als eerste Europese logistieke dienstverlener in gebruik nam. In tegenstelling tot Amazon, dat Kiva voor zichzelf hield, belooft Shopify 6 River Systems oplossingen beschikbaar te houden voor externe partijen. Shopify verwacht dat 6 River Systems in 2020 een omzet zal draaien van 30 miljoen dollar.

 

Reageer op dit artikel