nieuws

Nieuw distributiecentrum voor P&O Ferrymasters in Rotterdamse Europoort

Warehousing 1020

Logistiek dienstverlener P&O Ferrymasters neemt volgende maand een nieuw distributiecentrum van 17.000 vierkante meter in gebruik in de Rotterdamse Europoort. Het dc wordt voor de komende tien jaar door P&O Ferrymasters gehuurd van logistiek vastgoed ontwikkelaar DHG.

Nieuw distributiecentrum voor P&O Ferrymasters in Rotterdamse Europoort

Het distributiecentrum bestaat in totaal uit 15.109 vierkante meter aan magazijnruimte, een mezzanine van bij 1.700 vierkante meter en 352 vierkante meter aan kantoorruimte. Volgens P&O Ferrymasters biedt het nieuwe distributiecentrum de operationele flexibiliteit en capaciteit die klanten nodig hebben om hun supply chains nog efficiënter en effectiever te laten functioneren.

Aanbieden van VAL activiteiten

Op de nieuwe locatie biedt P&O Ferrymasters opslagfaciliteiten aan voor klanten die in de buurt van de Europoort-terminal van zusterbedrijf P&O Ferries zijn gevestigd evenals alle andere deepsea-, shortsea-, trein- en barge-verbindingen van en naar deze Rotterdamse locatie, zegt Mark Mulder, directeur Contractlogistiek in Nieuwsblad Transport. “Klanten kunnen hun goederen hier kortstondig neerleggen, tussen een week en twee maanden en we kunnen VAL-activiteiten aanbieden.”

16 laaddocks

Het nieuwe distributiecentrum dat DHG voor P&O Ferrymasters ontwikkelde, is uitgerust met 16 laaddocks en een bewezen warehouse management systeem. Dit moet klanten volgens de logistiek dienstverlener er van verzekeren dat ze onmiddelijk kunnen profiteren van de extra opslagcapaciteit binnen hun volledige supply chain.

 

 

 

Directe multimodale aansluiting

Volgens Mulder markeert het nieuwe dc in Rotterdam een belangrijke stap in de plannen van de logistiek dienstverlener om handelsstromen in heel Europa mogelijk te maken. “Dit pand biedt klanten directe toegang tot rail, weg, inland bargeterminal evenals aansluiting op deep en short sea verbindingen.”

Nieuwe dienst op Boedapest en Turkije

Het distributiecentrum is onderdeel van P&O Ferrymasters’ programma om de geboden service te verbeteren in West-Europa en opzet in deze zomer van een nieuwe intermodal diensten die Rotterdam en Duisburg verbinden met Boedapest en verder naar Turkije. De logistiek dienstverlener opereert vanuit 20 locaties in 13 landen op het continent en exploiteert geïntegreerde weg-, spoor- en short sea verbindingen via een vloot van meer dan 5000 trailers en containers.

Smartlog dc van 110.000 vierkante meter

P&O Ferrymasters huurt de komende 10 jaar het DC 7 en 8 in het Smartlog Rotterdam 2 distributiecentrum. Dit complex is de tweede Smartlog ontwikkeling van DHG in Rotterdam. Het logistiek centrum ligt aan de Merwedeweg, direct aan de A15 in Rotterdam-Europoort, centraal gelegen tussen de Waalhaven en de Maasvlakte. DHG ontwikkelde hier een complex van in totaal ruim 110.000 vierkante meter. Dit betreft zowel ESFR-gesprinklerde magazijnen voor koopmansgoederen als ADR-warehouses met een CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Huurders zijn Estron en Yamato

Eerder werden door DHG voor ditzelfde pand huurcontracten afgesloten met Estron, DVR en Yamato. Na de laatste verhuur aan P&O zijn op in dit dc alle ESFR-gesprinklerde magazijn units verhuurd. Wel is er nog 12.000 vierkante meter ADR-ruimte beschikbaar, ook te huur in units van 6.000 vierkante meter.

Lees ook: DHG bouwt twee logistieke campussen in Rotterdam

 

Reageer op dit artikel