nieuws

Bidfood huurt nieuw distributiecentrum in Ede van Prodelta

Warehousing 1424

Horecagroothandel Bidfood heeft een nieuw distributiecentrum in Ede. ProDelta ontwikkelde voor het bedrijf (voorheen bekend onder de naam DeliXL) een dc van 19.000 vierkante meter. De oude locatie van Bidfood in Ede heeft de logistiek vastgoed ontwikkelaar overgenomen. Op deze herontwikkelingslocatie verrijst een nieuw distributiecentrum.

Bidfood huurt nieuw distributiecentrum in Ede van Prodelta

ProDelta heeft onlangs een nieuwe langjarige huurovereenkomst afgesloten met Bidfood voor het nieuwe distributiecentrum in Ede. Dit dc beschikt over ruim 19.000 vierkante meter magazijnruimte, 2.000 vierkante meter voor Value Added Logistics-activiteiten en 2.100 vierkante meter kantoorruimte. Op dit moment worden, zo meldt Prodelta, de kantoorruimte en bedrijfsruimte gerenoveerd, waarbij onder andere ledverlichting en een energiezuinige klimaatinstallatie worden aangebracht.

Bidfood vertrekt van huidige locatie

ProDelta heeft ook het huidige distributiecentrum van Bidfood in Ede verworven. Deze locatie, waar de horecagroothandel al jaren was gevestigd, is gelegen aan de Frankeneng in Ede. Dit terrein is in totaal ruim 7 hectare groot en zal na de verhuizing van Bidfood worden herontwikkeld door de logistiek vastgoed ontwikkelaar uit Rotterdam.

Prodelta breidt vastgoedportefeuille uit

Deze herontwikkeling omvat een energieneutraal distributiecentrum van circa 40.000 vierkante meter. Naast deze ontwikkeling bouwt ProDelta volgens eigen zeggen op dit moment circa 100.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed in Nederland. Deze nieuwbouw zal na realisatie aan de bestaande portefeuille van 500.000 vierkante meter worden toegevoegd.

Bidfood: 1.700 medewerkers in Nederland

Bidfood is een horeca groothandel voor de professionele keuken en heeft inmiddels een van de grootste online marktplaatsen in foodservice. De onderneming telt in Nederland 1.700 medewerkers, een vloot van 350 vrachtwagens, 25.000 verschillende klanten en 17 vestigingen. Bidfood Nederland maakt onderdeel uit van het internationale foodservicebedrijf Bidfood uit Zuid-Afrika, dat actief is in 30 landen.

Lees ook: Prodelta verkoopt ruim 200.000 vierkante meter logistiek vastgoed

Reageer op dit artikel