nieuws

Robots te duur? Magazino introduceert prijs per pick

Warehousing 1301

Robots aanschaffen is niet goedkoop. om de stap naar robotisering te vereenvoudigen komt Magazino met een nieuw model. Klanten kunnen per pick betalen.

Robots te duur? Magazino introduceert prijs per pick

“Pay per pick”, zo heet het nieuwe betalingsmodel van de Duitse robotproducent. Het systeem geldt vooralsnog alleen voor de pickrobot Toru, die onder meer bij Fiege in Ibberbühren in Duitsland  operationeel is. Ook Zalando, dat tegenwoordig investeerder is van het bedrijf, test de robots.

Met het nieuwe model “Pay-per-Pick” betalen klanten alleen voor het werk dat de robot heeft gedaan in plaats van een jaarlijkse softwarelicentie. Het innovatieve prijsmodel biedt klanten maximale flexibiliteit omdat het de initiële investering en het risico vermindert tijdens de startfase van nieuwe projecten of wanneer de vraag afneemt, stelt Magazino als voordelen.

 

 

 

E-fulfilment toekomst

Frederik Brantner, medeoprichter en CEO van Magazino zegt: ” Pay-per-pick gaat veel verder dan de gebruikelijke Software-as-a-Service-modellen. We zijn ervan overtuigd dat flexibiliteit het belangrijkste item wordt voor fulfillment-activiteiten in e-commerce. ”

Met het nieuwe prijsmodel betalen klanten eenmaal 55.000 euro voor de hardware van de robot en 0,06 eurocent voor elke “pick” die de robots in het magazijn doen.

 

Reageer op dit artikel