nieuws

Lidl sluit distributiecentrum in Zwaag

Warehousing 3544

Supermarktketen Lidl sluit de deuren van zijn distributiecentrum in het Noord-Hollandse Zwaag. Reden voor de sluiting is het recent aangekondigde plan van Lidl om een nieuw distributiecentrum te bouwen in Almere.

Lidl sluit distributiecentrum in Zwaag

In de logistieke hotspot nummer 4 van Nederland heeft Lidl in april een kavel van 16 hectare op bedrijventerrein Stichtse Kant aangekocht voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. Daarmee kan Lidl volgens eigen zeggen haar logistiek centraliseren en verbeteren.

Dc wordt voorlopig niet verkocht

Het personeel van Lidl Distributiecentrum Zwaag is inmiddels op de hoogte gesteld. De activiteiten in Zwaag worden eind volgend jaar verplaatst naar Almere. De supermarktketen zal het dc in Zwaag voorlopig niet verkopen, zegt de Zwaagse wethouder Ben Tap. Het bedrijf zoekt ‘naar een nieuwe invulling van het pand’.

Werkgelegenheid aan 200 mensen

Het distributiecentrum van Lidl in Zwaag, gebouwd op ruim acht hectare grond en gefundeerd op 5.000 heipalen, is een van de grootste panden in de regio, meldt het Noodhollands Dagblad. Het pand werd in juli 2005 in gebruik genomen als het distributiecentrum voor het noordelijk deel van de Randstad. Het dc beschikt over 104 laadperrons en biedt werkgelegenheid aan rond de 200 mensen.

FNV: ‘na zomer overleg met personeel’

In een reactie op de voorgenomen sluiting laat vakbondsbestuurder Fatma Bugdayci (FNV Handel) weten dat het personeel verontrust is. “We gaan nu richting vakanties. Na de zomer beleggen we een vergadering met leden en mensen die lid willen worden. Dan is het nog steeds actueel”, zegt Bugdayci tegen het Noordhollands Dagblad maandag.

Reageer op dit artikel