nieuws

Verkiezing Veiligste Magazijn van start

Warehousing 1593

De verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland 2019 is van start. De verkiezing wordt voor het veertiende jaar gehouden. Alle bedrijven die streven naar een goede én veilige werkplek in het magazijn, kunnen zich aanmelden.

Verkiezing Veiligste Magazijn van start

De bedrijven die de eerste selectie overleven, krijgen bezoek van een inspecteur die het magazijn kritisch beoordeelt. Bedrijven die worden genomineerd voor de prijs, ontvangen na bezoek van de jury een uitgebreid rapport. Dat levert waardevolle feedback op, waarmee genomineerden het magazijn nog veiliger kunnen maken. Bijkomend voordeel: ze zetten hun bedrijf positief in de schijnwerpers als een werkgever die aandacht heeft voor het welzijn van zijn magazijnmedewerkers.

In 2018 ging het goud in de categorie grote magazijnen naar Bausch Health Het zilver ging naar Jumbo Supermarkten en Vistaprint. Brons werd gegeven aan Pon Logistics.

Krappe arbeidsmarkt

Nu steeds meer magazijnen kampen met een tekort aan goede, geschoolde en gemotiveerde medewerkers, is een veilige, gezonde en prettige werkomgeving een ‘must’ om medewerkers te binden en te behouden. Veiligheid is een belangrijke arbeidsvoorwaarde geworden. Elk magazijn, warehouse of distributiecentrum kan zich inschrijven en een poging wagen om uitgeroepen te worden tot Veiligste Magazijn van 2019.  Bedrijven die mee willen dingen zetten concrete extra stappen naar een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving.

Lees ook
5 belangrijkste tips voor een veiliger magazijn

 

Inschrijven Veiligste Magazijn

Inschrijvingen die binnen komen worden beoordeeld op basis van de vragenlijst. Daaruit volgt een die bezocht worden door deskundigen. De jury wijst uiteindelijk winnaars aan, na een uitvoerig bezoek en de beantwoording van kritische vragen.

Inschrijven kan tot en met 1 juni. De  Prijs Veiligste Magazijn zijn een initiatief van: BMWT, evofenedex, Logistiek.nl en Tempo-Team. Voor meer informatie: www.hetveiligstemagazijn.nl

Reageer op dit artikel