nieuws

Hunkemöller blijft zoeken naar geschikte dc-locatie

Warehousing 1817

Lingerieketen Hunkemöller wil al geruime tijd weg uit het huidige distributiecentrum in Hilversum. Waar naar toe is onbekend want de lingeriegigant speurt namelijk nog altijd naar een nieuwe locatie voor een distributiecentrum dat voldoet aan de groeiambities.

Hunkemöller blijft zoeken naar geschikte dc-locatie

Tegen over dagblad Gooi- en Eemlander laat een woordvoerster weten dat Hunkemöller behoorlijk wat ruimte nodig heeft. “Op die locatie moeten we ook in de toekomst goed uit de voeten kunnen. We hebben een bepaalde groei voor ogen, dus we gaan niet over een nacht ijs.”

Verdubbeling aantal winkels

Het aantal winkels van 800 moet de komende jaren worden verdubbeld. Mede op advies van Districon is de lingerieketen vorig jaar de zoektocht gestart naar een geschikte locatie voor een nieuw distributiecentrum. Het huidige dc is gevestigd tussen een woonwijk en een spoorlijn in Hilversum wat voor overlast zorgt voor omwonenden..

Dc zorgde voor overlast

Een paar jaar geleden was de buurt die overlast helemaal zat, wat uiteindelijk leidde tot het besluit van de lingeriegigant om het distributiecentrum te verhuizen, naar een locatie waar de groeiambities verwezenlijkt kunnen worden.

‘Relatie met buurt is verbeterd’

Volgens de woordvoerster is het contact met de buurt inmiddels verbeterd. “We hebben regelmatig meetings met de gemeente en met de buurt om dingen door te spreken. En op het terrein is permanent iemand aanwezig die alle vrachtwagens begeleidt. Wij zitten natuurlijk ook niet te wachten op trammelant, wij willen gewoon ons werk doen.”

Weg niet berekend op vrachtverkeer

Dagelijks moeten veel vrachtwagens de straat in om het bedrijfsterrein te bereiken. De weg, tegenover het bedrijf staan woningen, is daar niet op berekend. De bedoeling is dat er na het vertrek van het distributiecentrum – het kantoor blijft – woningen worden gebouwd op het bedrijfsterrein.

Reageer op dit artikel