nieuws

Forse uitbreiding voor mega-distributiecentrum Primark

Warehousing 5339

Het mega-distributiecentrum van Primark in Oud Gastel bij Roosendaal krijgt een forse uitbreiding. Bij de al bestaande 56.000 vierkante meter wordt nog eens circa 30.000 vierkante meter aan magazijnruimte bijgebouwd.

Forse uitbreiding voor mega-distributiecentrum Primark

De ontwikkelaar van het distributiecentrum, Logistics Capital Partners (LCP), laat weten dat inmiddels is begonnen met de bouwwerkzaamheden van het distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Borchwerf 2 in logistieke hotspot Roosendaal. Het dc, waarover DSV de scepter zwaait, wordt uitgebreid tot een totale oppervlakte van 86.000 vierkante meter.

Oplevering gepland januari 2020

De uitbreiding heeft een hoogte van 22 meter om binnenin een volledig geautomatiseerd systeem toe te laten. Het is nog onbekend om welk systeem het gaat. LCP laat weten dat de oplevering van de dc-uitbreiding gepland staat voor januari volgend jaar.

Investering 20 miljoen euro

Dit project word gerealiseerd door de logistiek vastgoed ontwikkelaar gerealiseerd in samenwerking met de Duitse investeerder Dietz AG. Beide waren ook betrokken bij de eerste fase van de bouw van het Primark mega-dc dat in 2017 feestelijk in gebruik werd genomen. Sprangers Bouwbedrijf, dat ook de eerste fase realiseerde, is de aannemer. De investering in de nieuwbouw bedraagt volgens LCP naar schatting 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel