nieuws

Extra magazijncapaciteit voor Mainfreight in Zaltbommel

Warehousing 1938

Logistiek dienstverlener Mainfreight heeft zijn intrek genomen in een nieuw warehouse in Zaltbommel. Met dit pand dat een totale oppervlakte heeft van 25.000 vierkante meter, breidt de logistiek dienstverlener volgens eigen zeggen de Europese footprint verder uit naar ruim 350.000 vierkante meter magazijnruimte.

Extra magazijncapaciteit voor Mainfreight in Zaltbommel

Het warehouse biedt volgens Mainfreight ruimte voor de opslag van gevaarlijke stoffen (ADR Limited Quality) voor de opslag van onder andere spuitbussen en brandbare vloeistoffen. Vanuit dit ‘BREEAM Very Good’ warehouse wordt door de logistiek dienstverlener een breed scala aan services uitgevoerd. Naast de best-in-class voorraad- en orderpick processen, worden verschillende value added logistics (VAL) activiteiten verricht, zoals het maken van  multi-packs en het bouwen van displays. Een groot gedeelte van de co-packing services wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarmee Mainfreight, op plaats 6 in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners, volgens eigen zeggen haar ‘betrokkenheid tot verantwoord ondernemen aantoont’.

Locatie in hotspot Rivierenland

Het distributiecentrum bevindt zich op het bedrijventerrein De Wildeman, onderdeel van de logistieke hotspot Rivierenland, dat op plaats 4 eindigde in de laatste logistieke hotspot van het jaar verkiezing. In een toelicht zegt de logistiek dienstverlener dat deze locatie, direct gelegen aan de snelweg A2, de mogelijkheid biedt om het serviceniveau voor klanten te verbeteren en om uitgebreide end-to-end distributiediensten binnen Europa aan te bieden. De Wildeman is een populaire vestigingslocatie voor logistieke bedrijvigheid. Naast Mainfreight is ook DHL vergevorderd met de bouw van een groot pakketsorteercentrum dat dit najaar operationeel moet zijn

Reageer op dit artikel