nieuws

NEX Logistics vernieuwt intern transport materieel

Warehousing 576

Logistiek dienstverlener NEX Logistics heeft zijn intern transport materieel vernieuwd. De dochteronderneming van het Japanse Nippon Express heeft diverse orderpick- en pallettrucks aangeschaft.

NEX Logistics vernieuwt intern transport materieel

NEX Logistics exploiteert in Bedburg het Europese Distributie Centrum voor een fabrikant van consumentenelektronica en kantoorapparatuur. Het magazijn Bedburg/Erft (Duitsland)  is uitgerust met 37 nieuwe UniCarriers intern transport trucks.

Pallettrucks en orderpicktrucks

De levering omvat zeven UHD reachtrucks, 15 PPL lage orderpickers, 13 PMR pallettrucks en twee EPH hoge orderpickers. De trucks worden ingezet voor de handling van hoogwaardig elektronische apparatuur. Deze apparatuur wordt in bulk geleverd en na het palletiseren worden deze door de pallettrucks naar het hoogbouwmagazijn vervoerd. De reachtrucks voorzien van een geïntegreerd camerasysteem zijn verantwoordelijk voor de opslag tot wel 12,5 m hoog.

 

Lees ook
‘De traditionele aanpak rond heftrucks past niet meer’

 

Automatische batterijwissel in één minuut

Naast het intern transport heeft UniCarriers ook de bijbehorende batterijwisselsystemen geleverd. Met deze oplossing worden de zware batterijen van de reachtrucks in slechts één minuut automatisch gewisseld.

Snel batterijwissel

De zogenaamde Battsman wordt gebruikt voor de lage orderpickers en pallettrucks. Deze transporteert de lege batterij naar het laadstation en haalt daar de volle accu op. Snelheid, veiligheid, ergonomie en tijdswinst zijn belangrijke voordelen, aldus Unicarriers, die het systeem heeft ontwikkeld.

Reageer op dit artikel