nieuws

Kloosterboer verkoopt Varekamp Coldstores

Warehousing 945

Kloosterboer neemt afscheid van Varekamp Coldstores. Het koelvrieshuis uit Poeldijk wordt overgenomen door Nowee Fresh Logistics Holding, het bedrijf van de huidige directeur van Varekamp.

Kloosterboer verkoopt Varekamp Coldstores

Kloosterboer verkoopt Varekamp als gevolg van een ‘strategische keuze’, zo laat de koelvriesspecialist weten. Alex Kloosterboer, ceo van Kloosterboer, geeft aan dat de fruitactiviteiten van de Kloosterboer groep meer gecentreerd worden in Kloosterboer Cool Port in Rotterdam. Cool Port is met haar 40.000 palletplaatsen, het duurzame pand met BREEAM certificaat en haar gunstige ligging goed geëquipeerd om fruitafhandeling efficiënt voor haar klanten te accommoderen. De deelneming in Varekamp Coldstores Holland past daarmee niet meer in de toekomststrategie van de Kloosterboer groep.

De verkoop volgt bijna 6 jaar nadat Kloosterboer Varekamp kocht. Het bedrijf, dat onder meer de opslag verzorgt van versproducten voor supermarkten, werd in 2013 failliet verklaard.

Nowee Fresh Logistics

Willem Nowee, eigenaar van Nowee Fresh Logistics Holding en sinds 2005 algemeen directeur van Varekamp Coldstores Holland neemt Varekamp over. “Onze ambitie is de groei in onze dienstverlening van de afgelopen jaren door te ontwikkelen. Met deze focus én onze passie voor de verslogistiek zet Varekamp Coldstores Holland een volgende stap als betrouwbare schakel tussen klant en haar Europese afzetmarkt.”
Varekamp Coldstores Holland, beschikt over ruim 7.000 palletposities in 28 koelcellen is het bedrijf goed geoutilleerd en klaar voor de toekomst.

 

Reageer op dit artikel