nieuws

Europees e-commerce dc Lidl in Venlo groeit door naar XXL-formaat

Warehousing 4034

Aan de zucht naar extra opslagcapaciteit van Lidl in Nederland lijkt maar geen einde te komen. Nu is het de beurt aan het Europese e-commerce distributiecentrum van de Duitse discounter in logistieke hotspot Venlo dat al een XL omvang heeft van 70.000 vierkante meter, maar waar nog eens een extra 40.000 vierkante meter aan wordt toegevoegd.

Europees e-commerce dc Lidl in Venlo groeit door naar XXL-formaat

Door deze uitbreiding komt de totale oppervlakte van het dc – dat door Nunner Logistics wordt gerund – uit op circa 110.000 vierkante meter. Het pand, dat op dit moment beschikt over 80.000 palletplaatsen, zet de Duitse discounter in voor de op- en overslag en het herverpakken van grote volumes non-food artikelen bestemd voor levering via webshop-kanalen. Daarnaast worden vanuit dit XXL-warehouse – waar op dit moment 200 mensen in werkzaam zijn – meerdere dc’s in Europa bevoorraad, meldt Lidl dinsdag.

 

Oplevering gepland voor juli 2019

Er is inmiddels begonnen met de bouw van alweer de derde uitbreiding van het dc dat gevestigd is op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo. Financiële details van de uitbreiding zijn niet bekend gemaakt door Lidl. De oplevering van het dc staat gepland voor juli volgend jaar. Naar verwachting kunnen er dan op termijn 600 tot 800 mensen aan de slag.

BREEAM Outstanding certificaat

Voorbereidingen worden getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het dc. Dit project – zo laat Lidl weten- zal als eerste XXL ontwikkeling in logistieke hotspot Venlo volledig volgens het duurzaamheidskeurmerk BREEAM ‘Outstanding’ worden gecertificeerd. “Vanwege de groei binnen Europa zijn wij verheugd om onze logistieke capaciteit duurzaam uit te kunnen breiden in Venlo”, zegt Christine Braun, woordvoerder van Lidl Benelux.

Geen gebruik fossiele brandstof

Volgens Braun voldoet ook dit pand – evenals andere dc-vestigingen in Nederland – aan de allerhoogste duurzaamheidseisen. “Dit dc maakt geen meer van fossiele brandstof, er komt een warmte koude opslag en het pand wordt volledig LED-verlicht”, aldus Christine Braun.

Next Level ontwikkelt Lidl dc

Voor de uitbreiding van het distributiecentrum op Trade Port Noord in Venlo heeft Lidl een overeenkomst gesloten met Next Level Development uit Eindhoven, dat eerder dit jaar logistiek vastgoed specialist Rene Geujen (afkomstig van Buck Consultants International) aantrok. Deze logistiek vastgoed ontwikkelaar was ook verantwoordelijk voor het eerste ‘E-dc’ dat vorig jaar juli door Lidl in gebruik werd genomen.

Nieuw distributiecentrum in Breda

Lidl breidt op dit moment in Nederland volop uit. Afgelopen september kondigde de discounter aan dat in Breda een nieuw distributiecentrum komt van 55.000 vierkante meter. Dit pand – dat WDP ontwikkelt – verrijst op een perceel van 9 hectare dat voorheen in eigendom was van veilingorganisatie The Greenery. Hier consolideert Lidl zijn food-activiteiten, die nu nog plaatsvinden verspreid over kleinere locaties. Op bedrijventerrein Park15 in Oosterhout op grens met Nijmegen en Arnhem is Lidl inmiddels vergevorderd met de bouw van een regionaal dc van 54.000 vierkante meter dat begin volgend jaar in gebruik wordt genomen.

E-dc in Roosendaal bijna operationeel

Ook op bedrijventerrein Borchwerf 2 in Oud Gastel bij Roosendaal is het supermarktconcern vergevorderd met de bouw van een groot e-commerce distributiecentrum van 60.000 vierkante meter waar straks ruim duizend mensen aan het werk kunnen. Ontwikkelaar van dit pand Delin Capital Asset Management gaat er vanuit dat het distributiecentrum komend voorjaar in gebruik wordt genomen. Eind maart werd door Lidl in Moerdijk ook een distributiecentrum geopend voor de distributie van fruit aan alle filialen in Europa.

Reageer op dit artikel