nieuws

Dit is UPS nieuwste super hub

Warehousing 2598

UPS blijft uitbreiden. De pakketreus heeft een super hub geopend. Het mega sorteercentrum moet UPS nog sneller en efficiënter maken.

Dit is UPS nieuwste super hub

UPS heeft in Atlanta een mega ‘ground hub’ geopend. De nieuwe hub is verrezen in het Majestic Logistics Center, in de buurt van Charlie-Brown Airport en Hartsfield-Jackson internationale luchthaven, ’s Werelds drukste luchthaven ter wereld. De Atlanta hub is een ground hub en het een na grootste sorteercentrum voor wegtransport van UPS in de Verenigde Staten. Het distributiecentrum meet ruim 125.000 vierkante meter en is gebouwd op een terrein van 141 hectare.

100.000 pakketten per uur

De Atlanta hub beschikt over 29 kilometer aan rollenbanen en kan 100.000 pakketten per uur verwerken. Ter vergelijking: Brussel X, het nieuwe sorteercentrum van bpost in Brussel kan 300.000 pakketten per dag verwerken. Het nieuwe sorteercentrum van PostNL in Venlo verwerkt maximaal 120.000 pakketten per dag.

 

 

Getallen die in het niet vallen bij UPS grootste hub in Louisville Kentucky. Deze air hub, World Port genaamd,  kan 430.000 pakketten per uur verwerken. De grootste UPS hub in Europa (Keulen) heeft een capaciteit van 200.000 pakketten per uur.

Hub voor Zuidoosten van Verenigde Staten

De nieuwe Atlanta hub heeft een dubbelfunctie. Het dient als hub voor het zuidoosten van de VS inclusief Georgia en Florida. Ook dient het als een lokaal distributiecentrum vanwaar 288 UPS bestelwagens de directe omgeving bedienen.  Rudolf Douque, PR manager bij UPS: “Deze super-hubs geven ons meer opties en flexibiliteit in het transport van pakketten naar hun eindbestemming. De grotere, regionale distributiecentra zoals de nieuwe hub in Atlanta verhogen de snelheid en de efficiëntie van ons gehele, wereldwijde netwerk.”

Om diezelfde reden opende UPS onlangs hubs in Europa. Zo bouwt  UPS een hub in Eindhoven en is recent een grote hub geopend bij Parijs. Het nieuwe sorteercentrum nabij Parijs is 30.000 vierkante meter groot en maakt crossborder e-commerce mogelijk in de regio evenals efficiënte last mile.

Reageer op dit artikel