nieuws

Tesla opent onderdelenmagazijn in Tilburg

Warehousing 3837

Autoproducent Tesla heeft in alle stilte een derde vestiging in Tilburg in gebruik genomen. Het betreft een Europees distributiecentrum van het Amerikaanse bedrijf voor de opslag van onderdelen.

Tesla opent onderdelenmagazijn in Tilburg
Het Amerikaanse bedrijf huurt het distributiecentrum (foto) dat recent is opgeleverd aan de Dongenseweg op logistiek bedrijvenpark Vossenberg West, meldt Brabants Dagblad. Het gaat om een dc van 36.500 vierkante meter, dat in twee bijna even grote delen is gesplitst. Het pand ligt op enkele honderden meters van de twee andere Tesla-vestigingen die in 2013 en 2014 in gebruik werden genomen.

Opslag onderdelen Tesla Model 3

Tesla heeft de ruimte nodig als onderdelenmagazijn, onder andere voor het Model 3, de vriendelijkst geprijsde auto. De autoproducent wilde volgens het Brabants Dagblad niet reageren op vragen over de uitbreiding in logistieke hotspot Tilburg.

Pand is verkocht aan Aberdeen Standard Investments

Het bewuste complex is ontwikkeld door en was eigendom van de bedrijven Remmers uit Tilburg (die het BREEAM-gecertificeerde pand bouwde) en Mobion uit Oisterwijk en de familie Versteijnen. Zij opereerden onder de naam Ontwikkelingscombinatie De Scheg, zoals de locatie bekend stond. Die verkocht het vorig jaar aan een investeerder die inmiddels is opgegaan in Aberdeen Standard Investments.
De Tilburgse tak van vastgoedmakelaar Industrial Real Estate was in alle fases bij het project betrokken, meldt het Brabants Dagblad. Maar Bart Schraven van dit makelaarskantoor zegt niet in op te mogen gaan op de huur door Tesla.

Dc op herontwikkelingslocatie

Ook de Tilburgse wethouder Berend de Vries (D66, economie) kent de details niet, maar zegt blij te zijn met de invulling van het complex op een locatie die ‘heel lang op herontwikkeling heeft moeten wachten’.

Reageer op dit artikel