nieuws

Montapacking distributiecentrum verwoest door brand (update)

Warehousing 6866

E-fulfilment bedrijf Montapacking in Molenaarsgraaf is vanochtend getroffen door een grote brand. Het distributiecentrum in het Zuid-Hollandse dorp is volledig verwoest.

Montapacking distributiecentrum verwoest door brand (update)

De brand werd vanochtend iets voor 5.00 ontdekt. Hoewel de brandweer nog met bluswerkzaamheden bezig is, kan geconcludeerd worden dat het hele magazijn als verloren moet worden beschouwd. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Het dc in Molenaarsgraaf is 1 van de 10 dc’s van Montapacking.

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking: “Op het moment van de brand was er gelukkig niemand aan het werk. De oorzaak is vooralsnog onbekend. We hebben al een ander pand, dat op dit moment wordt ingericht.  Uiteraard gaan de werkzaamheden in onze andere 9 vestigingen gewoon door. Zij nemen de bestellingen van Molenaarsgraaf vrijwel volledig over.”

Voorraden snel aanvullen

“Dat is de kracht van decentralisatie: wanneer er een vestiging wegvalt, blijven er in ons geval nog 9 over om de zaak over te nemen. Ook de IT vormt geen enkel probleem. Onze klanten hebben nu prioriteit. Zij lijden hier het meest onder en we doen er alles aan om dat leed zoveel mogelijk te verzachten.” Montapacking is in overleg met hun leveranciers om de verloren voorraden zo snel mogelijk aangevuld te krijgen. De eerste zendingen werden om half 10 al in onze andere magazijnen verwerkt.

Nieuw dc

Ondanks de verslagenheid is Van der Ham strijdbaar en positief: “Zelfs onze grootste concurrent heeft hulp aangeboden. Het is mooi dat dat gebeurt’.’ Aan een verhuizing denkt hij niet. Het pand gaat plat om op dezelfde plek een nieuw distributiecentrum te bouwen.

 

Reageer op dit artikel