nieuws

Palletmachine van Pooling Partners produceert 720 pallets per uur

Warehousing 1193

Palletmachine van Pooling Partners produceert 720 pallets per uur

Pasec, onderdeel van het Nederlandse Pooling Partners, heeft een palletdekkenmachine ontwikkeld die 720 pallets per uur produceert. In dat tijdsbestek worden in deze record hoeveelheid aan pallets 5.760 planken en 28.800 nagels verwerkt.

Volgens Pasec produceert deze machine 20 procent meer pallets dan de vorige machine. Het bedrijfsonderdeel van Pooling Partners, produceert jaarlijks volgens eigen zeggen meer dan 3,5 miljoen pallets, kisten, kratten en kabeltrommels.

Pooling Partners: omzet 328 miljoen euro

Pooling Partners investeerde de afgelopen jaren flink in automatisering, procesoptimalisatie en ondernemerschap bij de medewerkers. Dit resulteerde in 2017 in een omzet van bijna 328 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde het afgelopen jaar opnieuw uit door onder meer overnames in Zuid-Europa en de oprichting van een reparatiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk.

Transformatie naar logistiek dienstverlener

Het familiebedrijf onder aanvoering van Ingrid Faber breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk. De laatste twintig jaar transformeerde het bedrijf zich volgens eigen zeggen van een pure palletproducent tot een data-gedreven, full-service logistiek dienstverlener voor bedrijven over de hele wereld.

Reageer op dit artikel