nieuws

Versteijnen kiest voor robotisering

Warehousing 2587

Versteijnen kiest voor robotisering

Versteijnen Logistics gaat zijn cross-border fulfilment activiteiten laten uitvoeren door robots. De logistieke dienstverlener uit Tilburg kiest voor het Autostore systeem.

Door het Autostore systeem (geïmplementeerd door Swisslog) is Versteijnen in staat om  de toegenomen volumes in cross-border stroom ‘professioneel en competitief’ af te handelen. Versteijnen Logistics is nog beter in staat om zowel pallet- als parcelleveringen richting Europa af te handelen op 1 locatie, is de verwachting.

Autostore wordt geïmplementeerd in het  Europese distributiecentrum (60.00 vierkante meter groot) van het bedrijf in Tilburg. Bij de start omvat het systeem 20.000 kratten, 6.000 SKU’s en 18 robots. Het zal in eerste instantie gaan om de verwerking van verpakte kleding voor Tricorp. Uitbreiding is in de maak. Versteijnen voert gesprekken met bestaande en nieuwe klanten.

 

 

Meer Autostore in Nederland

Versteijnen is niet het enige bedrijf dat Autostore kiest. PostNL koos voor het systeem in 2017. Het e-commerce dc in Houten is voorzien van Autostore. Een andere recente implementatie is bij Beekman. 17.000 bakken, 41 robots, 1.300 picks per uur. Dat zijn de cijfers die horen bij het nieuwste, logistieke wapen van groothandel Beekman in Apeldoorn.

 

 

Zie ook
Roadmap Robotics: in 4 stappen aan de slag met robots in het magazijn

Robots in de logistiek: dit is er, dit kunnen ze

 

 

Het grootste Autostore systeem van de Benelux staat in Nieuwegein bij Active Ants.  Ook fietsenfabrikant Accell in Apeldoorn werkt met het systeem. Rhenus kiest eveneens voor Autostore. Het systeem komt in het nieuwe distributiecentrum in Tilburg. 

Reageer op dit artikel