nieuws

Mainfreight breidt Europees imperium uit

Warehousing 1835

Mainfreight breidt Europees imperium uit

Mainfreight vergroot zijn aanwezigheid in Europa. De Logistiek dienstverlener trekt vanaf deze maand in een gloednieuw crossdock centrum in het Belgische Gent.

Het is voor Mainfreight de derde investering in België na de opening van een nieuw gebouw in Genk en in Evergem. Op het WDPort of Ghent (Evergem) nam Mainfreight vorig jaar 9000m² warehousing in gebruik. Het perceel biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een dc van 30.000 m² Met het crossdock in Zwijnaarde (eveneens gemeente Gent) biedt Mainfreight ruimte voor onder meer klanten in de biotech, Het gebouw is zo’n 10.000 m² groot en zal vooral internationale groupage en nationale distributie als activiteiten omvatten.

Het nieuwe pand moet Mainfreight (nummer 6 in Top 100 Logistieke Dienstverleners 2018)  de kans geven om vanuit een toplocatie, een efficiënte distributie op poten te zetten in België, stelt de logistieke dienstverlener. De directe nabijheid van het water richting zee en binnenwateren, de weg (E17 en E40) en het spoor zorgen voor een efficiënte ontsluiting naar alle windstreken in Europa. De logistieke dienstverlener is al gevestigd in met logistieke en distributieactiviteiten in Oostende, Gent en Genk. Daarnaast heeft het kantoren voor lucht- en zeevrachtactiviteiten in Brussel en Antwerpen.

Europese expansie

De uitbreiding past in het groeiplan van de dienstverlener. Mainfreight uit Nieuw Zeeland is sinds 2011 actief in Europa. Mainfreight nam toen logistiek dienstverlener Wim Bosman over.  Mainfreight beschikt nu in Europa over ongeveer 360.000 vierkante meter aan cross dock en opslaglocatie.  Uitbreiding die voortkomt uit groei van bestaande klanten en werving van nieuwe klanten. “Organische groei heeft ook de voorkeur, hoewel we overnames niet uitsluiten”, zei Ben Fitts, ceo van Mainfreight Europe eerder tegen Logistiek.nl.

Ook in Nederland laat de dienstverlener zich niet onbetuigd. In Zaltbommel is de bouw begonnen van een XL dc van 50.000 vierkante meter. In thuisplaats ’s-Heerenberg heeft de logistiek dienstverlener  een overeenkomst gesloten voor de huur van een distributiecentrum van circa 14.331 vierkante meter.

Expansiedrift

Reageer op dit artikel