nieuws

Start-up Stockspots steekt de grens over naar België

Warehousing 2183

Online platform Stockspots biedt voortaan ook opslagruimte aan voor bedrijven in België. Om toegang te krijgen tot de markt bij onze zuiderburen, investeert logistiek vastgoed ontwikkelaar Montea in de Nederlandse start-up. Verwachting is dat het online platform dit najaar al honderd magazijnen aanbiedt met extra opslagruimte voor bedrijven. Het is onbekend hoe groot de investering is van Montea.

Start-up Stockspots steekt de grens over naar België

Stockspots zag vorig jaar oktober het levenslicht in Nederland en richt zich sindsdien op bedrijven die opslagruimte beschikbaar hebben en bedrijven die er nood aan hebben. Wie voor een korte periode op zoek is naar extra magazijnruimte in Belgie, kan die voortaan ook eenvoudig online vinden.

Europees platform stap dichterbij

Door de samenwerking aan te gaan met Montea krijgt Stockspots toegang tot de Belgische markt via het netwerk, de kennis van deze markt en door middel van een financiële investering. Coen de Lange, één van de oprichters van de Nederlandse startup zegt hierover: “Ons plan voor de uitbreiding van het platform naar andere Europese landen wordt door deze partnerschap heel snel concreet. Het partnerschap met Montea opent deuren waardoor een Europees platform voor flexibele en duurzame warehouseoplossingen een stap dichterbij komt.”

Ruimte is schaars in België

Het beursgenoteerd Montea lanceert het platform meteen voor de hele Belgische logistiek vastgoed markt. Een noodzaak volgens de logistiek vastgoed ontwikkelaar vooral ook met de almaar schaarser wordende ruimte, waar ook onze zuiderburen mee te kampen hebben. “Het meest duurzame gebouw is het gebouw dat niet hoeft gebouwd te worden. In dat opzicht is Stockspots zeker ook een duurzaam verhaal. Veel speelruimte heeft ons land niet meer als het gaat over het creëren van bijkomende fysieke opslagruimte. Ruimte is schaars aan het worden. En dus zijn we genoodzaakt om de bestaande ruimte veel meer en beter te optimaliseren”, verklaart Peter Demuynck COO van Montea, dat ook al enige jaren in Nederland actief is.

 

Lees ook:

Het kon niet uitblijven: Airbnb voor warehousing

Stockspots richt zich op grote en kleine bedrijven

Met sharing logistics – waarbij verschillende bedrijven een magazijn of opslagruimte delen – slaat de Belgische logistieke sector de juiste richting in, is de verwachting van Montea. Daarbij richt de samenwerking tussen Stockspots en de logistiek vastgoed ontwikkelaar zich zowel op kleine als grote bedrijven. In Nederland werken bijvoorbeeld inmiddels heel wat kleine en middelgrote ondernemingen samen met de start-up, maar het platform zit eveneens met de Haven van Rotterdam rond de tafel.

Interessante optie voor bol.com en Coolblue

Beide bedrijven verklaren dat er al bijzonder veel interesse bestaat in het nieuwe concept. Ook sluit het aan bij de nieuwe logistieke ambities van de Haven van Antwerpen en Brussels Airport. Daarbij komt dat grote e-commerce spelers als bol.com of Coolblue hun distributiecentra nog altijd niet ver van de grens met België vestigen. Door online platformen als Stockspots wordt het ook voor hen plots ook interessant om flexibel tijdelijk internationaal opslagruimtes te benutten, is de verwachting van de logistiek vastgoed ontwikkelaar.

 

Lees ook:

Airbnb voor magazijnruimte nu ook in Duitsland

 

Montea: ‘vraag uit de markt gegarandeerd’

In Nederland is het online platform sinds de start vorig jaar in een paar maanden tijd uitgegroeid tot een succes. Montea verwacht dat Stockspots dit najaar al een aanbod heeft van honderd magazijnen met beschikbare opslagruimte. Enkele tientallen bedrijven lieten al weten op zoek te zijn naar extra tijdelijke opslagcapaciteit, de vraag op de markt lijkt gegarandeerd, verklaren beide bedrijven in een persbericht. “Dit is de innovatie die de Belgische logistieke sector nodig heeft”, stelt het vastgoedbedrijf vast.

Reageer op dit artikel