nieuws

Snel en ergonomisch laden en lossen van losse goederen

Warehousing 2383

Snel en ergonomisch laden en lossen van losse goederen

Hulpmiddelen bij het laden en lossen van containers en vrachtwagens zijn er volop. Toch komt er een nieuw concept op de markt, dat probeert alle beperkingen te omzeilen.

De Cartonmover Ergo was tijdens de vakbeurs Logistica stalend middelpunt op het Scala Store. Daar ging het over de problematiek, die vaak rond laaddocks heerst. Containers en vrachtwagens moeten snel leeg (of vol), maar wel op een verantwoorde manier. De oplossing van Cartonmover biedt daar een antwoord op.

Hoog en laag makkelijk picken

Tony Groters is de bedenker van het systeem. Volgens hem was er tot op heden geen complete oplossing voor alle ergonomische uitdagingen. De nieuwe Ergomover kan de medewerker helpen bij het oppakken van de bovenste laag dozen, maar ook bij de onderste laag. Daartoe komt de transportband tot op 30 cm boven de vloer. Het platform waarop de medewerker staat is ruim genoeg om plek te bieden aan een extra tilhulp indien nodig.

Snel verplaatsen in de hal

De capaciteit van dit apparaat loopt op tot 1.800 dozen per uur. Terugverdienen zit in het verkorten van de lostijden en het voorkomen van lichamelijk ongemak. Los van de ergonomische voordelen heeft de Ergomover ook een paar aanvullende voordelen. Zo is het apparaat gemakkelijk in dwarsrichting te verplaatsen van laaddeur naar laaddeur. Aan het einde van de werkdag kan het systeem worden weggereden naar een plek elders in de hal om daarmee de expeditievloer vrij te maken.

Reageer op dit artikel