nieuws

Dit is het nieuwe logistieke centrum van Bol.com

Warehousing 27306

Bol.com heeft zijn nieuwe, eigen fulfilment center. Na 1,5 jaar bouwen en inrichten werd woensdag onder grote belangstelling van relaties en pers het logistiek centrum officieel geopend.

Dit is het nieuwe logistieke centrum van Bol.com

1 miljoen sku’s op voorraad, 135.000 vierkante meter vloeroppervlakte, 30.000 producten per uur.  Dat zijn de cijfers die horen bij het nieuwe logistieke centrum van Bol.com. De grootste e-commerce speler van Nederland opende vandaag officieel zijn logistieke hart.

E-commerce groei

Onder toezicht van 400 genodigden opende directeur Huub Vermeulen het centrum officieel: “We wisten dat e-commerce groot zou worden, maar dat het zo groot zou worden als nu, hadden we niet verwacht.” En die groei zal voorlopig niet afzwakken. E-commerce groeit de komende jaren flink door. 
bol.com

8 miljoen klanten

Vanuit het fulfilment center bedient Bol in de toekomst 8 miljoen klanten in Nederland en België. Nu is dat aantal nog te verwaarlozen omdat het pand wordt gevuld met voorraad.  Ingram Micro verzorgt de logistieke operatie. Het contract is onlangs met vijf jaar verlengd.

 

Material handling systemen en PostNL

Conveyors, handscanners en shuttlesystemen vormen het hart van de logistieke operatie qua techniek. TGW is verantwoordelijk voor alle logistieke systemen. De WMS komt van Hardis.  Misschien wel het meest opvallende is de samenwerking met PostNL. Het sorteerproces door de pakketbezorger gebeurt in hetzelfde pand. Het is de eerste keer dat PostNL inhouse het sorteerproces uitvoert.

Het nieuwe fulfilment center is gevestigd op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk. TGW is verantwoordelijk voor alle logistieke systemen. Het nieuwe fulfilment center is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout samen met FKG architecten. Aannemer Van Wijnen in Rosmalen bouwde het pand.

Reageer op dit artikel