nieuws

Nieuwe Google glass verbetert efficiency Koni

Warehousing 2374

Nieuwe Google glass verbetert efficiency Koni

De Nederlandse schokdemperfabrikant Koni maakt sinds kort gebruik van augmented reality. De bril is geïntegreerd in het interne logistieke proces. De efficiency is met 20 % verbeterd.

Het interne logistieke proces optimaliseren. Om daar in te slagen heeft Koni gekozen voor Glass Enterprise Edition, de nieuwe bril van Google.

Augmented reality in logistiek

In samenwerking met softwarepartner Ubimax heeft de schokdemperspecialist in zijn fabriek in Oud-Beijerland het afgelopen half jaar Glass Enterprise Edition geïntegreerd in een nieuw logistiek proces rondom de productie van schokdempers.

 

Lees ook
‘Augmented reality vergroot efficiency
en veiligheid’

MAN combineert augmented reality en liftkasten

De focus lag op de stroom van onderdelen vanuit het warehouse naar de productielijnen en terug. Dankzij de inzet van Glass Enterprise Edition en Ubimax xPick kon Koni een ‘closed loop’ onderdelenvoorziening realiseren.

Resultaten van augmented reality

De efficiency is sterk verbeterd, aldus het bedrijf.  De aanleversnelheid van onderdelen naar de productielijnen. Als gevolg van Just In Time quick order picking met de bril is het volume aanwezige onderdelen op de werkvloer gedaald met 98 %. Met Glass Enterprise Edition beschikt Koni nu over realtime voorraad- en locatie-informatie. In combinatie met een nagenoeg 0 % foutmarge.

Zie ook
a-SIS introduceert alternatief voor Google glass
A
rvato gaat orderpicken met smart glasses

TNT Innight implementeert augmented reality in operatie

Erik Bleeker, project manager bij Koni. “Naar aanleiding van dit succes zijn we verdere mogelijkheden voor toekomstige implementatie ook zeker aan het onderzoeken.”

 

Reageer op dit artikel