nieuws

Kloosterboer bouwt volautomatisch vrieshuis in Lelystad voor McCain

Warehousing 8932

Kloosterboer bouwt volautomatisch vrieshuis in Lelystad voor McCain

Logistieke dienstverlener Kloosterboer is in Lelystad begonnen met de bouw van een nieuw state-of-the-art volautomatisch hoogbouw vrieshuis met een capaciteit van 40.000 pallets. De nieuwe vestiging wordt gerealiseerd op een kavel van bijna 2,6 hectare en moet in het vierde kwartaal van volgend jaar operationeel zijn.

Naar verwachting levert de nieuwbouw van het vrieshuis van Kloosterboer en de samenwerking met McCain ruim 50 extra arbeidsplaatsen op. Kloosterboer en McCain werken al geruime tijd samen in het Franse Harnes, op de Rotterdamse Maasvlakte en in Vlissingen. Lelystad is volgens de logistiek dienstverlener een logische keuze voor vestiging van een nieuw hoogbouw vrieshuis. Niet alleen ligt de nieuwe locatie in de directe nabijheid van de vestiging van McCain op bedrijventerrein Oostervaart-Oost, dankzij de goede verbinding met het achterland biedt Lelystad ook veel mogelijkheden voor distributie van producten naar de rest van Europa.

50 procent minder energieverbruik

De nieuwe locatie van Kloosterboer in Lelystad wordt gerealiseerd met behulp van de nieuwste technologie en zal 50 procent minder energie verbruiken dan een conventioneel vrieshuis, wat gelijk staat aan een reductie van 1551 ton CO2 per jaar.

McCain concentreert voorraad

In het geval van McCain, levert Kloosterboer volgens eigen zeggen een totaaloplossing door de voorraad voor Noord-Europa te centraliseren, waar deze voorheen verdeeld over vier locaties werd opgeslagen. Dit betekent ook een vermindering van het transport over de weg met circa 6.000 transporten en 420.000 kilometer, wat gelijk staat aan een vermindering van de CO2-uitstoot per jaar van zo’n 386 ton.

Kloosterboer stimulans voor hotspot-ambities Lelystad

De logistiek dienstverlener meldt dat het nauw heeft samengewerkt met de gemeente Lelystad bij de voorbereidingen voor realisering van dit project. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Wethouder economische zaken Jop Fackeldey van Lelystad laat weten dat de komst van Kloosterboer een bevestiging is van de ontwikkeling van Lelystad tot logistieke hotspot binnen Nederland. Lelystad, dat dit jaar op plaats 27 in de achterhoede eindigde in de logistieke hotspot verkiezing, staat op dit moment volop in de belangstelling als vestigingslocatie mede door de eerder dit jaar aangekondigde komst van Inditex (bekend van het kledingmerk Zara). De Spaanse kledinggigant gaat een mega-dc bouwen bij Lelystad Airport.

Reageer op dit artikel