nieuws

‘Augmented reality vergroot efficiency en veiligheid’

Warehousing 2310

‘Augmented reality vergroot efficiency en veiligheid’

Technologieën zorgen voor een drastische productiviteitsverbetering, meer veiligheid en hogere werktevredenheid. Bovendien kan het de skill gap verkleinen. Industriegigant GE breekt een lans voor slimme technologie in de productie.

Augmented Reality (AR) en Artificial Intelligence (AI) zouden zorgen voor banenverlies en inkomensverschillen vergroten. GE bestrijdt dit doemdenken. Het bedrijf stelt dat het installeren van bepaalde technologieën zal zorgen voor een drastische productiviteitsverbetering, meer veiligheid en hogere werktevredenheid.

Voordelen augmented reality

Volgens GE maken nieuwe technologieën menselijke arbeid niet overbodig, maar ligt de kracht juist in de samenwerking tussen mensen en slimme machines. Een praktijkvoorbeeld van een dergelijke samenwerking is de toepassing van smart glasses met AR in de productie- en distributiesector. De technologie zorgt ervoor dat medewerkers snel nieuwe vaardigheden aanleren en meer kunnen betekenen voor het bedrijf.

Logistiek omarmt augmented reality

De logistieke sector omarmt de technieken langzaam maar zeker. De koudwatervrees verdwijnt.  Diverse bedrijven testen de of hebben de technieken al geïmplementeerd. TNT Innight (momenteel NOX) was in 2015  het eerste logistieke bedrijf dat augmented reality inzet in de operatie.  Arvato is vorig jaar overgestapt op augmented reality. De techniek wordt getest bij orderpicken. Ook Ricoh in samenwerking met DHL experimenteert met smart glasses.

 

Lees ook
Montapacking test Hololens in orderpickproces

 

34% meer efficiëntie

GE Renewable Energy heeft in samenwerking met softwareontwikkelaar Upskill de AR smart glasses ingezet voor de assemblage van windturbines in Florida. De nieuwe werkwijze leverde een productiviteitsverbetering op van 34 procent.

Augmented reality in distributiecentrum

Intussen wordt Skylight, het platform waarop de software van de smart glasses draait, gebruikt binnen bijna alle GE-divisies. Een voorbeeld daarvan is een distributiecentrum van GE Healthcare, dat onderdelen produceert voor MRI-scanners. Medewerkers die smart glasses dragen, ontvangen daarop direct bestellingen en vervolgens helpt de app hen naar de juiste opslagafdeling en het specifieke vak waar het betreffende onderdeel gevonden kan worden. Voor GE Healthcare resulteerde dit in een verbeterde orderafhandeling van 46 procent.

Reageer op dit artikel