nieuws

Logimat 2017: rise of the machines

Warehousing 1440

Logimat 2017: rise of the machines

Robots domineerden Logimat 2017. Nog meer dan voorgaande jaren vulden robot-achtige oplossingen de beursvloer van de beurshallen. Een overzicht

Dematic presenteerde een AGV in combinatie met een robotarm voor het picken van dozen. De Flextruck navigeert op basis van vision, De AGV wordt  aangedreven via een waterstof cel. Lithium ion is ook een optie. De robotarm, kortweg ARM genoemd (automatic robotic manipulator) kan zowel op de AGV worden geplaatst als op een multishuttle. De getoonde combinatie betreft een test.

 

Knapp presenteerde ‘Pick-it-Easy Robot’,  een volledig geautomatiseerde orderpicking robot dat zelfstandig een groot aantal artikelen kan picken, met name slow en medium movers. De robot, kan 1000 artikelen per uur picken, leverde Knapp een innovatie-award op.  Misschien nog belangrijker: hij  werkt zo goed als foutloos.

 

 

Robot als barkeeper

Swisslog presenteerde als gimmick een robot die bier kan tappen. En nagenoeg foutloos. Dezelfde robot kan ook prima kleine items picken, werd enkele meters verderop in een demo getoond. De robot die via een vacuüm gripper kleine items pickt, deed dat nagenoeg foutloos.

 

 

Lees ook:
Robotisering groot gevaar voor logistieke banen
Robots rukken op 

 

 

Vanderlande had zijn eigen pickende machine opgesteld. Een robot die prima naast mensen kan opereren, zo toonde het Nederlandse bedrijf.

 

Toshiba had een dergelijke robot meegenomen naar de beurs.

 

Reageer op dit artikel