nieuws

Plus zet mes in logistiek en sluit 4 distributiecentra

Warehousing 13420

Plus zet mes in logistiek en sluit 4 distributiecentra

Plus gaat zijn logistiek drastisch reorganiseren. De supermarktketen sluit 4 distributiecentra. In de plaats komt 1 centraal dc dat volledig wordt geautomatiseerd. Door de reorganisatie verdwijnen er over 3 jaar 260 arbeidsplaatsen.

Plus gaat op logistiek bedrijvenpark Medel in Tiel een landelijk geautomatiseerd distributiecentrum bouwen. In dit hypermoderne dc worden vanaf 2020 alle houdbare producten opgeslagen en gedistribueerd naar de 262 winkels in Nederland.

Distributiecentrum centraal gelegen

Plus gaat in Tiel een distributiecentrum bouwen van ruim 40.000 vierkante meter op een terrein van 93.000 vierkante meter. De supermarktketen heeft nog een optie op een stuk grond van 80.000 vierkante meter.

 

 

Plus gaat centraliseren en automatiseren om de kosten te reduceren en de kwaliteit te verhogen, stelt logistiek directeur Rowell Versleijen. Jan Brouwer, algemeen directeur: “Een volledig gemechaniseerd dc zorgt voor een substantiële kostenreductie. In deze competitieve branche is dat belangrijk voor de concurrentiepositie van Plus in de toekomst.”

Sluiting distributiecentra

De keuze voor 1 centraal distributiecentrum in logistieke hotspot Tiel heeft tot gevolg dat Plus de huidige 4 distributiecentra voor houdbare producten sluit. De distributiecentra zijn gevestigd in: Ittervoort, Haaksbergen, Hendrik-Ido Ambacht en Middenbeemster. Hier werken 700 mensen (435 fte’s). Versleijen en Brouwer verwachten dat 175 fte’s van de huidige medewerkers mee kunnen gaan naar het nieuwe dc dat in totaal werk zal bieden aan 250 fte’s. Het personeel is vanmiddag ingelicht over de plannen.
Vers en diepvries vallen buiten de reorganisatie. Deze worden door logistieke dienstverleners centraal verzorgd door respectievelijk: Hollander in Barendrecht en C. van Heezik in Utrecht.

Witron verzorgt magazijnautomatisering

Plus start naar verwachting begin 2018 met de bouw van het geautomatiseerde distributiecentrum. In 2019 moeten de automatiseringssystemen worden geïnstalleerd en getest. In 2020 moet het dc operationeel zijn. Witron neemt het automatiseringsdeel voor haar rekening. Het geautomatiseerde dc van Coop in Oslo en het DC van Edeka in Landsbergen dienen als voorbeeld voor het toekomstige dc van Plus.

Supermarktketens kiezen voor automatisering

De geplande automatisering staat niet op zich. Begin dit jaar kondigde Jumbo aan een landelijk geautomatiseerd dc te bouwen in Nieuwegein, eveneens een opdracht voor WitronAlbert Heijn bouwt een geautomatiseerd dc in Zaandam met behulp van Vanderlande.

Reageer op dit artikel