nieuws

Amazon blijft nieuwe distributiecentra bouwen

Warehousing 5346

Amazon blijft nieuwe distributiecentra bouwen

De honger naar nieuwe distributie en fulfilment centers van Amazon is nog niet gestild. De e-commerce-reus bouwt er in zijn thuisland Amerika flink op los. Ook in Europa staat het bedrijf niet stil.

Amazon opende onlangs in Aurora Colorado een fulfillment center van ruim 300.000 vierkante meter. Het nieuwe complex levert ruim 1000 banen op.

Banenmotor

Het is de eerste Amazon faciliteit in de staat Colorado, maar niet de laatste in Amerika. Amazon kondigde al eerder aan dergelijke centers te openen in onder meer: Maryland, Florida, and Texas. De uitbreidingen zijn onderdeel van een banenplan  dat 100.000 banen moet opleveren de komende 18 maanden.

Robotisering

De geplande fulfilment center in Texas wordt een geautomatiseerd dc, de 21e robot warehouse van de webgigant. De warehouse in de stad Coppell zal werk bieden aan robots en 1000 mensen. In het ruim 300.000 vierkante meter tellende dc werken mens en robot (Kiva) samen met pick, pack en verzenden van kleine goederen als: boeken, elektronica en speelgoed. In 13% van alle dc’s van Amazon wereldwijd (150 stuks) werken nu mens en machine samen.

Ik was bij Amazon
Achter de schermen bij Amazon dc. Jeroen van den Berg kreeg vorig jaar een inkijkje in de logistieke operatie van Amazon in Duitsland en schreef hier een zeer interessant achtergrondartikel over.

Plannen Duitsland en Nederland

Ook in Europa en Nederland timmert Amazon aan de weg om zijn Logistiek te verbeteren. Amazon gaat het aantal afhaalpunten in België, Nederland en Luxemburg met meer dan 1500 nieuwe locaties uitbreiden. Het totaal komt daarmee op 2300.

Ook is de verwachting dat Amazon een dc gaat openen in Nederland op korte termijn, stelt retailexpert Cor Molenaar. Amazon heeft al dc’s in Rheinberg (Nordrhein-Westfalen) niet ver van de grens met Nederland en Werne niet ver van Münster. Dit jaar wordt een distributiecentrum (70.000 vierkante meter) in Winsen in Nedersaksen geopend.

Wilt u meer weten over hoe u uw magazijn als fulfilmentcenter inricht? Prof. Kees Jan Roodbergen vertelt er alles over tijdens de Collegereeks E-Logistics op Nyenrode.

Reageer op dit artikel