nieuws

Coolblue verdubbelt distributiecentrum

Warehousing 5371

Coolblue verdubbelt distributiecentrum

Online retailer Coolblue heeft zijn oppervlakte aan distributieruimte in Tilburg meer dan verdubbeld. Het dc is uitgebreid met 36.000m2.

Het bestaande distributiecentrum op bedrijvenpark Vossenberg-West II telt door de uitbreiding (gerealiseerd door Prologis) een oppervlakte van 60.000m2.

Witgoed bezorging

De uitbreiding was onder meer nodig omdat het bedrijf sinds oktober 2015 is begonnen met het zelf thuisbezorgen van het witgoed. De dienst CoolblueBezorgt is volgens Coolblue succesvol en klaar voor een verdere uitrol.

Palletstellingen

In één van de nieuwe hallen wordt het witgoed op een hoogte van ruim 10 meter dubbeldiep opgeslagen in palletstellingen met draadroosterlegborden (9.400 palletplaatsen) waarbij de goederen aan beide zijden van het gangpad toegankelijk zijn. De orderverzamelaar maakt hierbij gebruik van een reachtruck met witgoedklem op hoogte, waardoor het witgoed veilig en nauwkeurig – zonder gebruik te maken van pallets – kan worden getransporteerd en opgeslagen. SSI Schäfer is verantwoordelijk voor de levering van de magazijnstellingen en kunststof magazijnbakken.

De dc-uitbreiding volgt op een eerdere groei in 2014, toen werd begonnen met de realisatie van 25.000 vierkante meter distributieruimte door de onderneming.

Reageer op dit artikel