nieuws

Nieuwe kunststof, modulaire conveyor op de markt

Warehousing

Nieuwe kunststof, modulaire conveyor op de markt

Een modulair bouwprincipe van lichtgewicht onderdelen van polyethyleen. Dat is het nieuwe gepatenteerde concept Trexx Modular Conveyors, ontwikkeld door Jonge Poerink Conveyors.

Door de modulaire benadering is Trexx gemakkelijk zelf te bouwen en uit te breiden, aldus de leverancier. Er wordt een assortiment van bijpassende componenten aangeboden. Het installeren, aanpassen en ontmantelen van een transportbandsysteem vergt geen speciale vaardigheden, gereedschappen of bewerkingen. Het is zelfs mogelijk een al compleet opgebouwde transportbaan nog te verplaatsen zonder deze eerst weer te demonteren.

Op maat zagen

De bouwdelen van Trexx kunnen op elke lengte worden gezaagd en zijn verkrijgbaar in zowel rechte als gebogen versies. Dit maakt het mogelijk ook bochten te maken en zo de voor een transportbaan beschikbare ruimte optimaal te benutten. Alle componenten kunnen worden gebruikt en hergebruikt in elk systeemontwerp en de polyethyleen bouwdelen zijn volledig recyclebaar. Het aantal verschillende componenten is beperkt. Dat vertaalt zich in een snelle orderverwerking en korte levertijden.

Conveyor ontwikkeld voor dc’s

Trexx is primair ontwikkeld voor productieomgevingen en distributiecentra. Het concept leent zich echter ook voor vele andere toepassingen, aldus Arthur Oude Roelink, als manager verantwoordelijk voor Trexx Modular Conveyors: “Het potentieel van ons systeem wordt alleen begrensd door wat de gebruiker zelf kan bedenken. Trexx is een perfect middel om processen eenvoudiger en flexibeler te maken en kan zo bijdragen tot een zo ‘lean’ mogelijke bedrijfsvoering. Dat verklaart ook het grote enthousiasme van iedereen die in de praktijk heeft ervaren wat er allemaal mogelijk is met Trexx.”

Reageer op dit artikel